2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Akár törvénnyel is megakadályoznák a Soros-szervezetek terjeszkedését

Hír TV

2018. január 12., péntek 13:02, frissítve: péntek 17:36

Egy új civiltörvény megalkotására kérte föl a kormányt Szita Károly a Megyei Jogú Városok Szövetségének találkozóján, a budapesti Bálnában. A konferencián a Soros György által támogatott, szerintük bevándorlást szervező irodák terjeszkedéséről tanácskoztak a városvezetők.

Zászlóval a kezükben érkeztek a kormánypárti városvezetők a fővárosi Bálna rendezvényközpontba. Ide hívta őket Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár fideszes polgármestere azért, hogy a bevándorlásszervező irodák ellen tiltakozzanak.

Ez az Orbán-terv részleteiről szól. Tudja, hogy Soros-terv nem létezik, az Orbán-tervről szól. Zászlót hoztak magukkal, ugye? – még a bejárat előtt az Együtt elnökségi tagja, Vajda Zoltán fogadta a városvezetőket, szórólapokkal.

Odabent pedig a Momentum akciózott. Soros György-maszkokban próbáltak meg bejutni a tanácskozásra, ám az emeleten útjukat állták a biztonságiak. Ők előbb azt próbálták megakadályozni, hogy a sajtó munkatársai tudósítsanak az akcióról, majd a momentumosokat kidobták.

Ismét szükség van a polgármesterek és a települések összefogására, mert komoly veszély fenyegeti falvainkat és városainkat – így köszöntötte a meghívottakat Szita Károly. A találkozó apropóját az adta, hogy a Soros György által létrehozott Nyílt Társadalom Alapítvány tavaly novemberben írt ki egy vidéki civilek támogatásáról szóló pályázatot, válaszul a kormánynak a milliárdos elleni lejáratókampányára. Egy debreceni és egy pécsi szervezetet bíztak meg azzal, hogy helyi civilek között pályázaton osszon szét társadalmilag hasznos programokra városonként 130 millió forintot. Bár a migráció témája e civilek esetében szóba sem került, a kormánypártok már bevándorlásszervező irodáknak bélyegezték őket. Szita Károly pedig újabb lépéseket sürgetett ellenük.

Felkérjük a kormányt, hogy ha kell, törvényekkel és jogszabályokkal lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen – jelentette ki Szita Károly.

Debrecen, egy helyi csoport, a Natív egyik tavalyi vitafóruma. Ők is tagjai a civileket összefogó Alternatív Közösségek Egyesületének, amely helyben kezeli a Soros-féle támogatást. Rendszeresen szerveznek beszélgetéseket közéleti témákról. Ezeknek még egyszer sem volt témája a migráció, ennek ellenére is bevándorlásszervezéssel vádolta meg a városvezetés.

Én nem is tudom értelmezni ezt, hogy bevándorlásszervező iroda. Elképzelni nem tudom, hogy mi lehet. Úgyhogy ez szerintem takarja is a válaszomat, hogy nem, nem szeretnénk bevándorlásszervező irodát nyitni - mondta Tikász Bendegúz, a Natív csoport tagja.

Bevándorlást támogató tevékenységük nem kívánatos Debrecenben – ezt üzente nekik a város polgármestere, Papp László. Szerint aki Soros György alapítványától fogad el támogatást, az megszűnik civil szervezet lenni.

Ezek a szervezetek nem méltók arra, hogy a »civil« kifejezést, megszólítást használják. Soros egy politikai szereplő, az általa támogatott szervezetek nem civil, hanem politikai szervezetek - hangoztatta.

Pécsen civilek tüntetést is tartottak az előtt az épület előtt, ahol irodát nyitott volna a Soros-támogatást kezelő Az Emberség Erejével Alapítvány. Nekik az önkormányzat nyomására végül nem adták bérbe az ingatlant, ám azóta több felajánlást is kaptak, így ebben az új irodában egy hét múlva megkezdhetik majd a munkájukat. Jó hírnevük megsértéséért egyúttal beperelték a térség fideszes országgyűlési képviselőjét, Hoppál Pétert, valamint Páva Zsolt polgármestert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!