2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Ajándékkal lepték meg a karácsonykor is kórházban dolgozókat

Hír TV

2017. december 26., kedd 14:15, frissítve: kedd 15:47

Ajándékcsomaggal és két karton borral lepte meg a karácsonykor is műszakban lévő egészségügyi dolgozókat két fideszes országgyűlési képviselő. Vargha Tamás és Törő Gábor a Fejér Megyei Szent György Kórház sürgősségi osztályát látogatta meg karácsony másnapján. Törő Gábor szerint meg kell kapniuk az egészségügyi dolgozóknak a megígért béremelést.

Karácsony másnapján is nagy volt a forgalom a Fejér Megyei Szent György Kórház sürgősségi osztályán. 

„Minden dolgozó orvos, nővér szeretne otthon lenni szenteste és karácsonykor, mert ez az élet normális rendje. Sajnos dolgoznunk kell, és itt kell helytállnunk, sok volt a beteg a hétvégén. Az ünnepek alatt talán szenteste egy-két órára kiürült, aztán ahogy a hétvégén, ugyanúgy karácsonykor is megjelentek a betegek” – mondta Sárkány Ágnes osztályvezető.

A karácsonykor is műszakban lévő egészségügyi dolgozók munkáját köszönte meg két kormánypárti képviselő egy ajándékcsomaggal és két karton borral.

– Hoztunk egy kis szolgálatban elfogyasztható kávét, édességet, finomságokat, és hoztunk szolgálaton kívül elfogyasztható finom borokat.
– Tehát akkor ezt a saját pénzükből finanszírozták a képviselőtársával?
– Igen, igen, ez a mi szerény karácsonyi ajándékunk a sürgősségi osztály dolgozóinak – fogalmazott Vargha Tamás.

Párttársa azt hangoztatta, a kormány egyre inkább anyagilag is megbecsüli az ágazatban dolgozókat.

„Folyamatos bérfejlesztésekkel sikerült azt a folyamatot megállítani, hogy az egészségügyből távozzanak a szakápolók, az orvosok. Meggyőződésem, hogy ezen az úton tovább kell menni, és folyamatos bér- és kórházfejlesztésekkel biztosítani kell azt a feltételrendszert, amely a betegellátáshoz szükséges, és a betegellátás színvonalát is emelni tudjuk” – jelentette ki Törő Gábor.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ adatai alapján 2017-ben 324 orvos, 327 egészségügyi szakdolgozó és 19 gyógyszerész kért hatósági bizonyítványt külföldi munkavégzéshez. 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!