2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Adószakértő: Fafejű a NAV

2017. január 27., péntek 09:18, frissítve: vasárnap 13:50

Tízmillió forintot ajánlott fel Angyal József annak, aki a NAV sorvezetőjével kitölti a személyi jövedelemadó-bevallását.

Az adószakértő a Hír TV reggeli műsorában azt mondta: az útmutatással a hatóság félrevezeti az adózókat. Szerinte a családi adókedvezmény területén várhatóak a legnagyobb problémák.

„– Én úgy megnézném, hogyha elmennénk egy NAV ügyfélszolgálatra és megkérnénk, hogy tessék így kitölteni, az 53. oldal alján van ez a példa… Hát vért izzadnának. A NAV ezzel a fafejűségével, ezzel a saját munkatársait is nehéz helyzetbe hozza.
– Azért ezek kemény szavak, és azért tegyük hozzá…
– Ezt én felvállalom, pontosan tudom, hogy a nyilvánosság előtt mondom, nem tudok már mást mondani, hogy fafejű a NAV. […] Az hogy családellenesen működik, ezt én felvállalom, tessék beperelni vagy vállalni a vitát” – fogalmazott Angyal József.

Az adóhivatal idén először mindenkinek, aki kéri, elkészíti az adóbevallását. Korábban már több szakember is figyelmeztetett, hogy a rendszer nem ismerheti az ügyfelek összes adatait, így adóhiány vagy adótöbblet is keletkezhet.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!