2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Adományokból épült újra a menhely

2015. december 9., szerda 19:06, frissítve: szerda 20:49

Hazai és nemzetközi segítséget is kapott az a pécsi állatmenhely, ahol még októberben keletkezett tűz. A balesetet egy elektromos hiba okozhatta, és bár több tűzoltó is érkezett a helyszínre, 45 kutya elpusztult és egy egész kennelsor leégett. Most adományokból és önkéntes segítséggel tudták újraépíteni ezt a területet.

Pár óra alatt égett le októberben a pécsi állatmenhely egyik kennelsora. 60 kutyából csak 15 maradt életben. Az újjáépítéshez Németországból is érkezett segítség. Az állatoknak mobilegységeket alakítanak ki, a kivitelezést önkéntesek is segítik.

„Hallottuk, hogy mi történt a kutyusokkal a tűzvészben, és úgy gondoltuk, hogy ez egy olyan dolog, amit jó lenne, ha segítenénk, mert tudjuk, hogy szükség is van rá” – mondta el Tóth Dominika, az egyik önkéntes.

A tűz több mint nyolcmilliós kárt okozott, az újjáépítést csak adományokból tudták megoldani. A baleset miatt most egy korszerűbb fűtési rendszerrel látták el a ketreceket.

„Ez egy mobil kennelsor, hasonlóan ahhoz, ami régen volt, azt azért el kell mondani, hogy teljesen más fűtési rendszert fogunk bevezetni, részben adományokból az egész állatotthonban az infralámpákat, infrapanelekre cseréltük” – fejtette ki Farkas Tamás a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület elnöke.

A Misina Természet- és Állatvédő Egyesület 6,5 hektáros területén mintegy 380 kutyát tartanak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!