2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 10:55

A teljes ellenzék bírálja a kormányfő évértékelőjét

2015. február 27., péntek 21:13, frissítve: péntek 21:20

Bazári, semmitmondó beszéd – a baloldali ellenzéki pártok ezekkel a szavakkal reagáltak a kormányfő évértékelőjére. A Jobbik elnökét a harcba szólító hangnem zavarja.

„A DK álláspontja szerint egy szellemileg és politikai cselekvőképességében megrogyott miniszterelnököt látott ma az ország” – A DK szóvivője semmitmondó beszédnek nevezte a kormányfő évértékelőjét. Gréczy Zsolt szerint a polgári Magyarországot nem képviselheti olyan ember, aki megadóztatja a bankokat és támadja a szabadságot.

– Nincs szükség tovább ilyen bazárra, amit itt, a Várkertben előadott Orbán Viktor. Ezzel a mostani beszédével nagyjából huszonnyolcadszor adta át ezt a beruházást, és azt gondoljuk, előre hozott választásra van szükség ahhoz, hogy Magyarországot új útra és végre egy rend, a szabadság, a demokrácia és a szolidáris piacgazdaság irányába lehessen vezetni – mondta Gréczy Zsolt DK-szóvivő.

A helyszín maradt, csak a logó változott: a pártok egymás után értékelték a kormányfő beszédét.

„Orbán példaként hozott fel egy fogorvosnőt, aki Athéntól Spártáig futott, de egy szót sem szólt azokról a százezrekről, akik Budapesttől egészen Londonig voltak kénytelenek szaladni. A Fidesz válságát és gyengülését mutatja az is, hogy ötévnyi kétharmados kormányzás után még mindig másra mutogatnak” – mondta az MSZP-s Márton Roland.

Az Együtt elnöke egy percben foglalta össze véleményét. „Orbán Viktor nagyobb sebességfokozatba kapcsolt és így megy tovább a szakadék felé. Az Együttnek ezzel foglalkozni nincs dolga” – közölte Szigetvári Viktor.

Az LMP és a Jobbik külön értékelt

Az LMP és a Jobbik nem közösködött az ellenzéki pártokkal, ők külön értékelték a miniszterelnök beszédét.

– Nem világos az, hogy akkor, amikor Orbán Viktor ma keményen dolgozó családokról beszélt, akkor kikre gondolt. A Mészáros családra, a Vajna családra, a Garancsi családra vagy melyik családra? Mert egyelőre az látszik, hogy a bandaháborúk kormánya, a dolgozói szegénység kormánya néhány családot kíván feltőkésíteni, viszont ha megnézzük a tényeket, akkor ebből az derül ki, hogy a valóban keményen dolgozó emberek és családok csak pórul jártak az utóbbi esztendőkben – mondta Schiffer András, az LMP társelnöke.

A Jobbik elnöke úgy látja: Orbán Viktor ahelyett, hogy érdemi kormányzást folytatna, csúcsra járatja a politikai háborút. „Nem politikai lojalitás, nem politikai hűség alapján kell építeni és pláne nem felülről, hanem éppen ezen lecsúszó középosztály megmentésével alulról kell a középosztályt megmenteni, és nem érdek, hanem érdem alapján. Tehetség, szorgalom, tisztesség alapján kell a magyar középosztályt megerősíteni, és ez jelentheti a polgári Magyarországot” – vélekedett Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

A radikális párt elnöke a beszédből az oktatás és az egészségügy helyzetének értékelését hiányolta.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!