2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A szcientológusok szerint el akarják lehetetleníteni őket

Hír TV

2017. október 20., péntek 07:44, frissítve: péntek 11:31

A szervezet elnöke attól tart, betiltják őket.

Nyílt támadás indult a magyarországi Szcientológia Egyház ellen – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a szervezet elnöke. Miklovicz Attila attól tart, betilthatják a vallási egyesületet. Az újság azután kereste meg őt, hogy a rendőrség és az adóhivatal több tucat helyszínen megszállta a felekezet misszióit.

A vezető szerint kommunista módszerekkel akarják ellehetetleníteni őket, ezért tartottak vezetőknél, magánlakásokban is házkutatásokat. Elmondta azt is, hogy titkos nyomozásról van szó, és a nyomozók húsz évre szóló titoktartási nyilatkozatot írattak alá kollégáival. Miklovicz az interjúban tagadta, hogy titkos vallatószobáik vagy hazugságvizsgáló eszközeik lennének.

Szűkszavú volt a NAV

Az adóhatóság a 24.hu kérdésére megerősítette, hogy munkatársaik költségvetési csalás gyanúja miatt folytatott nyomozással kapcsolatban végeztek lefoglalásokat a szcientológusok központjánál. Mindez azért is érdekes, mert a korábbi rendőrségi közlésekben még nem esett szó költségvetési csalásról, csupán személyes adattal visszaélésről és más bűncselekmények gyanújáról.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!