2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

A szakember szerint is távol kellene tartani a gyerekeket a kampánytól

Hír TV

2018. február 16., péntek 18:50, frissítve: szombat 18:17

A pszichológus és a politológus szerint sem szabna gyerekeket szerepeltetni a kampányban. Simicskó István honvédelmi miniszter szerdán tartott beszédet óvodásoknak. Ma a Magyar Nemzetnek azt mondta: ez nem kampány, hanem a munkája része. Az LMP törvényjavaslatot terjeszt be a parlamentnek a gyermekek védelmében.

Tavaly decemberben a csepregi polgármester térdeltetett óvodásokat a hideg aszfalton, mikor a település felújított főutcáját adták át. Januárban a Veszprém megyei Nemesvámoson kellett az óvodásoknak a dermesztő hidegben, vigyázzban végighallgatniuk a Fidesz helyi országgyűlési képviselőjét az új óvoda alapkőletételénél.

A honvédelmi miniszter pedig egy újbudai óvoda gyerekeinek tartott előadást az intézmény homlokzatának hőszigeteléséről. Ott volt a kerület polgármestere is. Hoffmann Tamást pénteken hiába kérdeztük az esetről.

– Simicskó úr volt az őrmezői óvodában. Miért volt erre szükség, hogy gyerekeket vezényeljenek oda?
– Bocsánat, engem várnak.
– Miért használták a gyerekeket?

Ezt követően beszállt a liftbe a polgármester, és válasz nélkül elment.

Gyerekekkel való szereplés jól bevált technika, mellyel a politikus komoly szimpátiát válthat ki a szavazókból. Részben a miniszterelnök is ennek is köszönheti népszerűségét, állítja a Hír TV által megkérdezett politológus. „Nem tudnám megmondani, hogy hány százalékpontot hozott neki, de megtartotta Orbán Viktort a népszerű politikusok között. Az elmúlt 10-15 évben jó néhányszor pletykalapoknak mutatkozott a családja, többek között a gyerekei körében, meg tudta erősíteni a viszonylagos népszerűségé” – jegyezte meg Nagy Attila Tibor politológus.

„Politikai pedofília, ha egy miniszter gyerekekkel kampányol”

– állítja a DK.

– Gyerekeket a kampányban, politikai kampányban nem lehet, tilos felhasználni. Azt javasoljuk Simicskó Istvánnak, hogy vegyen példát a Jobbikról, hiszen ahogy említette, ez a hollywoodi sikerrecept: gyerek, kutya, ló – jobban járna ő is és mindenki, ha ő macskát és kutyát simogatna, mert az sem erkölcsös igazából, de legalább nem törvénytelen, mint hogy állandóan gyerekekkel pózol – jelentette ki a Hír TV-ben Gy. Németh Erzsébet.

Az LMP törvényjavaslatot nyújt be azért, hogy ne lehessen visszaélni ilyen módon a gyermekek helyzetével. „A politikusoknak alapban önmegtartóztatást kellene egy ilyen helyzetben gyakorolni. Ez láthatóan a magyar politikusoknak nem sikerül. Ezért van szükség törvényjavaslatra, amely megtiltaná azt hogy ilyen helyzetbe keveredjenek” – nyilatkozta Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje.

A korábbi esetek miatt a párt az ombudsmanhoz fordult, az a vizsgálat még tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!