2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

„A Soros-kérdés úgy működik, mint a rezsicsökkentés”

Hír TV

2017. december 7., csütörtök 22:28, frissítve: péntek 07:55

A Soros-kérdés épp úgy működik, mint a rezsicsökkentés, ugyanaz a politikai hatása – véli a Habony Árpád érdekeltségébe tartozó 888.hu főszerkesztője. G. Fodor Gábor – aki korábban a „polgári Magyarország” eszméjét is politikai terméknek nevezte – erről a Republikon konferenciáján beszélt, ahol Soros György magyarországi tevékenysége volt a téma.

„Emlékszem még olyan konferenciákra, ahol közösen mellettem ült Orbán Viktor, ahol az idegen szép, Göncz nyitotta meg a konferenciát, Soros-pénzből” – így nyitotta meg a Republikon Intézet konferenciáját Horn Gábor. A Republikon Alapítvány a Soros Györgyöt célkeresztbe állító kormányzati kampányról szervezett konferenciát.

A résztvevők főleg a milliárdos magyarországi tevékenységéről beszélgettek, ők jellemzően olyan szervezetek korábbi vagy jelenlegi tagjai, akik támogatást kaptak Soros György alapítványaitól. Többségük egészségügyi, oktatási és esélyegyenlőségi programokat említettek.

„Egyszerűen csodálatos, fantasztikus, 10 ezreket, 100 ezreket érintő fejlesztési programok kapcsolódnak az elmúlt most már több mint 30 évben a Soros-alapítványokhoz, ezt így meggyalázni senkinek semmiféle politikai célból nincsen joga” – tette hozzá Horn Gábor, a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A konferencia zárásaként a Republikon Intézet stratégiai igazgatója vitázott a témáról a Habony-médiához tartozó 888.hu főszerkesztőjével. „Paradox módon én azért jöttem ide, látom, van nem egy fiatal itt, hogy új szavazókat szerezzek a Fidesznek” – mondta G. Fodor Gábor. Szerinte a kormány nem gyűlöletkampányt folytat, hanem az emberek létező félelme ellen tesz. Ezt a célt szolgálta a kerítés, és erről szól a jelenlegi kampány is.

„A Soros-kérdés úgy működik, mint 2014-ben a rezsicsökkentés, ugyanaz a politikai hatása. Az az értelme politikailag, hogy létrehozható mögötte egy döntő többség. És szerintem önök, liberálisok is tiszteletben tartják a demokrácia intézményét és a választói akaratot is, ha ezek mind megállnak, akkor tiszteletben kell tartani azt is, hogy egy többségi akarat hozható létre e mögött a kérdés mögött” – folytatta G. Fodor.

Hozzátette: nem szereti azt a liberális mantrát, hogy a politikának érzelemmentesnek kell lennie. Tóth Csaba szerint sem az érzelmekre hatással van a gond. „Léteznek olyanok, akik azt mondják, hogy ez a menekültválság, ezt meg kell oldani, és bármilyen szomorúak is vagyunk, Európa bezárkózása a megoldás. Az a baj, ha valaki azt mondja, hogy itt vannak a gonosz menekültek, akik el akarnak minket foglalni, népvándorlásról beszél, azt mondja, hogy Európa végveszélyben van, miközben nincs végveszélyben, és rájátszik ezekre, ez a probléma a gyűlöletkampánnyal” – fejtette ki a Republikon Intézet stratégiai igazgatója.

A 888 főszerkesztője úgy véli: a kampány sikerének titka, hogy az emberek akaratát fejezi ki, vagyis azt, hogy Magyarország ne váljon bevándorlóországgá. „A kormány sikeresen elvégezte azt a munkát, hogy ezt a kérdést úgy tudta megfogalmazni, hogy az emberek valósnak érzik, úgy érzi, érinti az élethelyzetüket, úgy érzi, hogy erre a problémára valakinek választ kell adnia” – mondta G. Fodor Gábor.

Tóth Csaba válaszában a pártállami időkkel vont párhuzamot. „Óva intenélek ettől a logikától, Gábor, ezen a logikáén persze Magyarország kommunista vezetői voltak a legsikeresebbek, mert sikeresen elhitették, hogy mindenről a kapitalisták tehetnek. Ha siker az, hogy elhitetünk valamit a választókkal és megnyerünk egy nagyon egyoldalú kommunikációs mérkőzést, akkor nagyon könnyen abba a csapdába esünk, amivel vádolják szerintem igaztalanul a kormányt.”

A beszélgetés papírforma szerint ért véget: a két fél nem jutott konszenzusra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!