2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk

Következik:

Híradó 18:30

A röszkei kerítésnél kampányolt Gulyás és Németh

Hír TV

2018. március 26., hétfő 19:20, frissítve: hétfő 21:19

Nem minden kampányeseményén szégyenlős a Fidesz. A párt frakcióvezetője és alelnöke ma újságírók elé állt a röszkei határzárnál, hogy a kampányuk gyakorlatilag egyetlen témájáról, a bevándorlásról beszéljenek. Az eseményen az eddig ismert paneleket mondták fel.

Kampányesemény Röszkén: a déli határhoz látogatott a Fidesz alelnöke és a párt frakcióvezetője. Gulyás Gergely azt hangoztatta: Magyarország az európai kultúra védelmében építette a kerítést a szerb–magyar határon. A határvédelemre eddig 300 milliárdot költött a kormány, a cechet továbbra is az unión hajtanák be.

– Továbbra is a magyar kormány arra igényt tart, hogy legalább a felét ennek az Európai Bizottság térítse meg. Eddig ez süket fülekre talált Brüsszelben. Úgy gondolom, ez szimbolikus kérdés is, az, hogy a határvédelem nemcsak szavakban, hanem tettekben is érték Európa számára, azt akkor tudjuk majd elismerni, ha hozzájárul az Európai Bizottság, az Európai Unió költségvetése azokhoz a költségekhez, amit Magyarországnak az Európát védő határ létesítése érdekében viselni kellett – mondta a frakcióvezető.

Jelenleg mindössze 180 menedékkérő tartózkodik a két tranzitzónában, és összesen két ember vár a kerítésénél belépésre. Az eseményen ettől függetlenül nem maradt el a jól megszokott „sorosozás” sem, ezúttal a tranzitzónában segítő civilek kapcsán.

– A Soros-szervezetek bevallottan, hangfelvétellel igazoltan arra használták egy ilyen humanitárius álarc mögé bújva, hogy adatbázist építsenek az itt megfordult illegális migránsokról, és ezt az adatbázist aztán a Soros-hálózatnak a központjába eljuttassák felhasználásra. Ez teljesen elképesztő – fogalmazott Németh Szilárd alelnök.

Arra a fideszes politikusok nem tudtak válaszolni, milyen céllal készülhetnek ilyen adatbázisok, ha valóban készültek, és mire lehet azokat felhasználni. De arra sem tértek ki, hogy a rendőrség statisztikája szerint az elmúlt három héten mindössze egy illegális határátlépőt tartóztattak fel a déli határnál.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!