2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

A roma városvezető szerint valahol mindig eltűnik a pénz

2015. május 28., csütörtök 17:50, frissítve: csütörtök 17:55

Mire a végekre ér a pénz, addigra mindig valahol eltűnik – mondta Ács cigány származású, fideszes polgármestere a Roma Polgármesterek Hálózatának megalakulása után a Hír TV kérdésére.

Lakatos Béla szerint kisebb-nagyobb összegek jutnak el csupán a településekre, de olyan átütő erejű munkahelyteremtő projekttel nem találkoztak, ami több száz roma embernek adhatna munkát. A Híd a munka világába elnevezésű programmal pedig meg sem keresték őket a szervezők. A programmal kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség rendelt el nyomozást költségvetési csalás gyanúja miatt, amelyet a NAV Nyomozó Főosztálya folytat. A nyomozás jelenlegi határideje augusztus 4., amely szükség esetén hosszabbítható.

– Mindenképpen azt szeretnénk mi is, ha ennek az ügynek pont kerülne a végére, és kivizsgálnák azt, hogy tényleg mi történt, mert ezeket a pénzeket a roma emberektől veszik el, hogyha nem megfelelően használják fel.
– De akkor önöket nem kereste senki?
– Én nem tudok róla, nem tudom, a többiek, erről nem beszéltünk így, hogy valakit kerestek-e, én úgy gondolom, hogy egyikünket se keresték – mondta Lakatos Béla.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!