2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

A rendszerváltásig visszamenőleg elszámoltatna a Jobbik

Hír TV

2018. március 20., kedd 19:56

A korrupcióról és az elszámoltatásról értekeztek ellenzéki képviselők. A DK rendszerszintűnek tartja a korrupció Magyarországon, míg a Jobbik elkobozná a korrupt politikusok vagyonát, valamint egészen a rendszerváltásig visszamenőleg kivizsgálná a visszaéléseket.

A korrupcióról és az elszámoltatásról tartottak konferenciát az ellenzéki pártok képviselői az Ökopolisz Alapítvány szervezésében.

„Körülbelül 500-600 milliárd forintnyi összeget lehetne akkor megspórolni, hogyha bevezetnénk néhány nem is olyan túl őrdöngős törvényt” – mondta Hadházy Ákos.

Az LMP társelnöke a rendezvény moderátoraként kifejtette, szerinte az oktatás példázza a legjobban, hogyan lopta szét az országot a jelenlegi kormány.

„Sok tízmilliárd forintot adott az Európai Unió, hogy csináljunk oktatási reformot. Az egészségügyben egyáltalán nem volt reform. Nem tudjuk, hogy mi a jobb? Az biztos, hogy az oktatáshoz hozzányúlt. És mindannyian látjuk – főleg azok, akiknek gyerekeik, unokái vannak –, hogy egy harmadikos gyereknek 6-7 órája van, és olyan feladatok kap, amiket még én is nehezen tudok megcsinálni. Ez nem így volt régen. Ez az »oktatási reform« eredménye” – tette hozzá a zöldpárti politikus.

A szocialisták képviselője úgy véli, az elszámoltatást csak politikamentes igazságszolgáltatással lehet végrehajtani.

„Pontosan látjuk az összes olyan oligarchaügyben, amit az elmúlt időszakban láttunk – uniós és állami pénzek lefölözésénél –, hogy a nyertes elviszi nemcsak az üzletet, hanem a nyereség 99 százalékát. A magyar kkv-k pedig alamizsnaként elvégezhetik a munkát, úgy, hogy örül neki, ha a költségekből kijön. Ez a rendszer lényege. Az, hogy függeni kell a magyar kormánytól és a Fidesz nevű párttól. Politikai és gazdasági függésben kell lennie mindenkinek” – mondta Harangozó Tamás, a párt országgyűlési képviselője.

A DK úgy gondolja, a kormány rendszerszinten segíti a korrupciót. Varju László arról beszélt: Magyarországnak is csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez. A korrupció elszenvedőit pedig kártalanítani kell.

„A korrupció az nem csak az, amikor forintos, személyes haszna van belőle valakinek, hanem az a politikai haszon, ami azért keletkezik, mert »én hagylak téged lopni, és ezért tarts engem hatalmon«. Április 8-ának ez a tétje. Orbán Viktor a hatalom megvásárlását végezte el akkor, amikor tolvajok hadát gyűjtötte maga mellé, és őket hagyja lopni, gazdagodni” – mondta a párt alelnöke.

A Jobbik az Orbán-kormányokkal kezdené az elszámoltatást, és nem állnának meg 2010-nél. A visszás ügyeket a rendszerváltásig visszamenőleg vizsgálnák ki.

„Ami a legnagyobb probléma: az egész jogállam leépítése és az egész demokratikus intézményrendszer megtámadása. Ez egy cél miatt történt: a korrupt maffiaszerű működés megvédése és kiteljesedése érdekében” – mondta Staudt Gábor, a párt országgyűlési képviselője.

A Jobbik emellett kötelező vagyonelkobzást vezetne be azoknál a politikusoknál, akik nem tudják bizonyítani vagyonuk eredetét.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!