2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

A NER-ről vitázott a Pesti Srácok főszerkesztőjével Puzsér

Hír TV

2018. június 9., szombat 22:27, frissítve: vasárnap 17:52

A Nemzeti Együttműködés Rendszeréről tartottak szombat este rendhagyó vitát Budapesten. Egy kormánykritikus publicista és egy kormányhoz húzó újságíró ült egy asztalhoz. Puzsér Róbert azzal érvelt, hogy jogállamiságot a korrupció szolgálatába állította Fidesz, Huth Gergely viszont arról beszélt, hogy nem kirívó, ami az országban történik és a Stop Soros is rendben van.

A Nemzeti Együttműködés rendszeréről tartott vitaestet a Pesti Srácok főszerkesztője és Puzsér Róbert publicista.

„Itt ma Magyarországon a jog az lezüllött a hatalmi elit kvázi a NER fosztogatásának legitimáló eszközévé. Ténylegesen arra szolgál a jog, hogy lehessen mutogatni, hogy Mészáros Lőrinc törvényesen gazdagszik nagyobb ütemben, mint Mark Zuckerberg” – jelentette ki Puzsér.

A vállaltan Fidesz-közeli portál vezetője az előző kormányok idejét idézte, amikor szerinte nem érvényesült a jogállamiság.  Huth Gergely szerint „a jogállam köszöni, szépen jól van, nem tudsz olyan példát mondani volt egy két vad ötlet neked ebben igazad van de mindig eljutottunk oda, hogy vagy Áder János vagy az igazságügyi miniszter korrigáltak. A mostani Stop Soros törvénycsomagot is nézzük teljes mértékben európai, normális jogszabály. Sokkal enyhébb, mint a vonatkozó amerikai jogszabály.”

A publicista szerint valójában feudalizmus, amit a kormánypárti sajtóban nemzeti burzsoáziának neveznek. „Mindig ez az érv, hogy a korrupció, ami a rendszer lényege, ezt nevezem én úgy, hogy feudalizmus, hogy nemzeti burzsoáziának a megalkotása és hogy ez egy tudatos politika. Akkor az hogy van, hogy Andy Vajna, hogy Andy Vajna offshore-ban vitázik, az hogy Andy Vajna offshore-ba viszi ki a pénzét” – így Puzsér.

Huth Gergely azzal érvelt, hogy az emberek megtapasztaltak, milyen, amikor a multik uralják az országot és erre mondtak nemet a választáson.  „Most akkor megpróbáljuk a nem komcsi, nem külföldi nagyvállalkozót, hátha hozzá oda lehet menni, hogy elnézés gyönyörű az új vasúti pálya, csak a vonat felborul rajta...  A magyar választópolgár megtapasztalhat az elmúlt 8 évben, hogy a magyar vállalkozóra számíthat, Mészáros Lőrincre számíthat, a francia multira vagy Máté Lászlóra nem számíthat.”

A csaknem 3 óráig tartó vitát végül kézfogás zárta.

A teljes vitát itt nézheti vissza:

I. rész:

II. rész:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!