2022. 01. 21. Péntek Ágnes napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Csörte - A nap vitája 13:05

A nemzetközi sajtó is a tegnapi tüntetéssel foglalkozik

Hír TV

2018. április 22., vasárnap 11:42, frissítve: vasárnap 13:00

A nemzetközi sajtó is foglalkozik a szombati kormányellenes tüntetéssel. A külföldi lapok szerint a demonstrálók a sajtószabadságért és a kormány leváltásáért vonultak fel.

Tízezrek demonstrálnak Orbán ellen - ezzel a címmel számolt be a szombat esti kormányellenes megmozdulásról a Spiegel. A német lap megemlíti azt is, hogy ez volt a második tömeges kormányellenes tüntetés. A Spiegel szerint a választások óta Orbán Viktor újabb és újabb elnyomó intézkedéseket akar bevezetni, most például a civil szervezetek munkáját lehetetlenítené el.

Nagy tömegek tüntettek Budapesten a jobboldali-konzervatív miniszterelnök, Orbán Viktor ellen - írja a Der Standard. A tiltakozók a demokráciáért és a sajtószabadságért mentek az utcára. A tömegben magyar nemzeti lobogók és uniós zászlók is feltűntek. A lap idézett egy transzparenst, amelyen az állt: Orbán a birkapásztor, mi pedig az éhes farkasok vagyunk. A megmozduláson ellenzéki pártok képviselői is részt vettek - adta hírül a Der Standard.       

 

A sajtószabadságról szólt a kormányellenes tüntetés, írja a New York Times. Az amerikai lap idézi a szervezőket, akik szerint a kormánypárti állami média, valamint a magánkézben lévő, de nagyrészt állami reklámok által finanszírozott kormánypárti médiumok, amelyekből egyre több van, befolyásolták a választások kimenetelét. Az újság megemlíti a Fidesz-vezetők korábbi kijelentéseit, miszerint a megmozdulást a Soros-hálózat finanszírozta.       

A sajtószabadságért és az Orbán-rezsim leváltásáért vonultak fel magyar tüntetők Budapesten - írja a Russia Today. Az orosz tévé internetes oldala idézi a szervezőket. Szerintük a fő cél, hogy megszüntessék a Fidesz-kontrollt az állami média felett, ugyanakkor a mostani helyzetért az ellenzéki pártok is felelősek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!