2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

A nemzeti fejlesztési miniszter elmenekült a Hír TV kérdései elől

Hír TV

2017. november 7., kedd 12:00, frissítve: kedd 20:02

Seszták Miklóstól nem tudtuk meg, tud-e arról, hogy a kisvárdai romákat kizavarják a nekik épített intézményből.

A Hír TV Célpont című műsorának riporterét egyszerűen kidobták, amikor nyitvatartási időben érkezett a kisvárdai roma módszertani központba, amelyet a helyi kézilabdaklub edzőteremnek használ.

A roma központra hétszázmillió forintnyi uniós támogatást kapott a város, amelynek országgyűlési képviselője Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter. A politikust zsinórban hallgatták meg a parlament illetékes bizottságai. Ez minden évben szokás. 

A miniszter a gazdasági bizottságban kezdte a napot. A meghallgatás után a Hír TV a kisvárdai roma központról faggatta volna.

– Miniszter úr, nem válaszol arra, hogy tudott-e erről az ügyről?

– Miről?

– Arról, hogy hétszázmillió forintot nyertek roma kulturális és fejlesztőközpontra, és valójában egy kézilabda-edzőterem, illetve művelődésiház-felújítás történt.

– Uram, bizottsági meghallgatásra jöttünk, ha elküldik a megkeresésüket a sajtóosztálynak, akkor meg fogjuk válaszolni.

– De csak egy igennel vagy nemmel kéne válaszolni, tudott róla vagy nem tudott róla?

A térség MSZP-s és jobbikos képviselője tudott a pénz szabálytalan felhasználásáról. De mindketten hallgattak, mert ha nekimennek a kézilabdacsapatnak, akkor szavazatokat vesztenek.

Az Országgyűlés költségvetési bizottságában a miniszter nem háríthatott, mondania kellett valamit.

„Itt mindent meg mindenkit fölzárkóztatnak, csak a romákat nem. Vajon vonatkozik-e Kisvárdára is a magyar jogszabály?” – tette fel a kérdést Mesterházy Attila.

Az LMP-s Demeter Márta szerint nem az a kérdés, hogy a miniszter tudott-e az ügyről, hanem hogy lesz-e következménye.

„Ön volt az, aki két évvel ezelőtt megnyitotta és átadta a központot. Kérdésem: utánanéz-e, mi történt ott pontosan? Van-e vagy indul-e belső vizsgálat az ügyben vagy bármilyen büntetőügy?” – érdeklődött Demeter.

Seszták Miklós a kisvárdai önkormányzat hivatalos közleményét ismételte el, más kérdésekre nem adott választ.

„Egy évre ideiglenes jelleggel a városban működő sportegyesületek, a város együttműködési megállapodást kötött a roma felzárkóztatás és a sport vonatkozásában. Ott semmi más nem zajlik, hogy próbálják a roma integrációt elérni a sport felhasználása mellett” – reagált a miniszter.

A minisztert mint a Magyar Villamos Művek tulajdonosi jogait gyakorló tárca vezetőjét kérdezték a CÖF-nek juttatott félmilliárdos támogatásról is. Azt mondta: nincs beleszólása az MVM támogatásaiba. De azt megjegyezte, hogy szerinte az adomány szabályszerű volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!