2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Radar 23:40

A napokban kísértetházzá válhat az MSZP-székház

2015. február 21., szombat 19:11, frissítve: szombat 19:58

Napokon belül kiürülhet a szocialisták Jókai utcai székháza, tudta meg a Magyar Nemzet. Bár a párt vezetése nem erősítette meg, több MSZP-s politikus azt mondja, már végéhez közeledik a dobozolás. A sajtó szeptemberben szellőztette meg először, hogy a több mint kétmilliárd forint adóssággal rendelkező párt megválik pártházától.

Gyurcsány Ferenc pártelnökségének utolsó hónapjaiban, 2009 januárjában költözött az MSZP a Jókai utcai székházba. Az ingatlanra devizahitelt vettek fel. Tavaly nyár óta tudható, hogy a törlesztőrészlet kigazdálkodása egyre nagyobb gondot okoz a szocialista pártnak, amelynek a választási vereségek után megcsappant az állami támogatása.

„Valóban a pártnak szükséges racionalizálni a gazdálkodását. Ehhez hozzátartozik az a székház is, ami valóban nagynak tűnik most már a párthoz, ezért megpróbáljuk azt értékesíteni, de hogy az mikor, milyen formában jön létre, az nyilván nem tőlünk függ kizárólag, hanem a piacon próbáljuk meg értékesíteni, tehát a vevőtől is függ. Amint ez sikerül, akkor lehet majd arról beszélni, hogy elköltözünk-e, és ki hova” – közölte Budai Bernadett, az MSZP szóvivője.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a pártházat napokon belül kiürítik, az MSZP országos vezetése már átköltözött a Képviselői Irodaházba, ahol a költségeket az állam állja. A fővárosi szocialisták elnöke, Kunhalmi Ágnes politikai hibának tartja a Jókai utca feladását, de az évi 140-160 millió forintos rezsiköltséget nem tudnák kifizetni.

– Azt már tudják, hogy a budapesti tagozat hova költözik, hogyha bezárják a Jókai utcát?
– Tudjuk.
– És hova?
– A budapesti szervezetnek a II. kerületi Fazekas utcában van egy ideiglenes kialakított helyisége, a végleges megoldást természetesen még mi is keressük, mint ahogy maga a költözés sem végleges, hanem egy átmeneti megoldás – nyilatkozta Horváth Csaba, a budapesti szocialisták frakcióvezetője.

Az MSZP kéttucatnyi tagozata abban a budai konferencia-központban húzhatja meg magát a jövőben, ahol a párt alapítványa, a Táncsics Alapítvány működik. Az MSZP elnöke a költözésről nem nyilatkozik.

– Meg tudja erősíteni, hogy a napokban kísértetház lesz az MSZP Jókai utcai székházából?
– Egyrészt nem szeretnék semmit megerősíteni, legyen szíves elküldeni a kérdését a pártigazgatónak, ő foglalkozik ezzel a kérdéssel. A Magyar Szocialista Pártnak nincs ilyen.
– Mije nincs?
– Van székháza, Jókai utca 6. Ott dolgozik. Köszönöm – fogalmazott Tóbiás József MSZP-elnök.

Katona Tamás pártigazgató sem nyilatkozott. A Magyar Nemzetnek korábban azt mondta: nem dőlt el, hogy a pártszékházat eladják-e vagy kiadják, ő az eladást támogatná.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!