2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

A Marton-ügyet bagatellizálta Bayer Zsolt

Hír TV

2017. október 26., csütörtök 23:27, frissítve: péntek 13:15

A Marton-ügy kigúnyolásával szórakoztatta közönségét Bayer Zsolt publicista. A felcsúti milliárdos polgármester televíziójának műsorvezetője a soroksári nemzeti konzultáción Németh Szilárd Fidesz-alelnök vendége volt. A kereszténydemokrata pártelnöknek is kész válasza van a témára: szerinte a nőknek nagyobb gondjuk is lesz a szexuális zaklatásnál, ha az iszlám tömegek megjelennek Magyarországon.

„Beültünk a színházba, föl a kakasülőre a sötétbe, kezdődött a darab, és Marton László megfogta a kezem, és a sliccére rakta. És én olyan rémült lettem, hogy egész előadás alatt fogtam. Mondtam Barnabás barátomnak, éppen olvastuk együtt, azt mondta, Jézus Mária, vajon a szünetbe elengedte?”

A Marton-üggyel gúnyolódva szórakoztatta közönségét a Fidesz nemzeti konzultációjának soroksári állomásán az 5-ös párttagkönyv-tulajdonos publicista, aki nem hisz a véletlenekben.

„Nem tudom, feltűnt-e önöknek, az elmúlt 2 évben minden egyes nap volt egy hír arról, hogy melyik migráns, melyik országban, kit erőszakolt meg, kislányt, kisfiút, kit ölt meg. Két hete viszont csak azt halljuk, hogy melyik producer, rendező, színész melyik kicsi leánykának húzta oda a fejét ötödször. Biztos véletlen, nem?” – tette hozzá Bayer Zsolt.

A kereszténydemokrata pártelnöknek is a menekültellenes propaganda jut azonnal eszébe a kérdésről. „Ha a nőket az erőszaktól meg akarjuk védeni, és azt akarjuk, hogy egy nő nőként élhessen, és járhasson miniszoknyában és kendő nélkül, és szabadon élhessen mint nő, akkor a legfontosabb dolog az, hogy a migrációt megállítsuk” – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Semjén szerint ugyan szép dolog lenne egy felvilágosító kampány, de ha majd iszlám tömegek lesznek Magyarországon, akkor a zaklatások jelentősége úgyis eltörpül a többi erőszak mellett.

„Amit Semjén Zsolt mondott, az egy ténynek a rögzítése. Nyilvánvaló és számos bizonyíték van az elmúlt évekből, hogy a kontrollálatlan bevándorlás, és muzulmán tömegek betelepítése Európába, az azt jelenti többek között, hogy drámaian nő azoknak a száma, ahol ez történik. És elsősorban a nők elleni erőszak száma nő meg nagy mértékben” – fejtette ki Hidvégi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Visszautasítja Semjén Zsolt gondolatait Dúró Dóra. A Jobbik képviselője károsnak tartja, hogy a miniszterelnök-helyettes relativizálja az erőszakos cselekményeket. „Úgy gondolom, hogy a politikának is komolyan kell venni azt, hogyha olyan erőszakos cselekmények történnek, akár művészvilágban, akár máshol, ahol gyermekek, idősek, nők az áldozatok, mert ez különös kegyetlenségre vall” – mondta.

A szocialisták parlamenti képviselője a kiskorú veszélyeztetésével gyanúsított volt KDNP-s körmendi alpolgármester ügyére emlékezteti Semjén Zsoltot. „Nem kell ahhoz iszlám, meg nem kell ahhoz saría, hogy Körmend KDNP-s alpolgármestere egy gondjaira bízott 14. évét be nem töltött kislánnyal kezdeményezzen és folytasson kapcsolatot, aminek büntetőjogi következményei is vannak. Szeretném elmondani Semjén Zsoltnak, hogy kicsit nézzen körül a pártjában, mielőtt női erőszakról beszél, mert úgy tudom, hogy Körmend KDNP-s alpolgármestere sem volt iszlám vallású, de még csak bevándorló sem. Ehhez képest a gondjaira bízott kiskorú lánnyal kezdeményezett szexuális kapcsolatot” – mondta Lukács Zoltán.

A kancelláriaminiszter szerint az egyedi esetekkel a kormánynak nincs tennivalója, nem feladata igazságot tenni. „Ez az én személyes véleményem azzal együtt, hogy minden ilyen zaklatást, szexuális erőszakot a kormány a leghatározottabban elutasít. Ezért mondtam, hogyha ilyen parlamenti jogalkotási kezdeményezés van, akkor a Fidesz-frakció is mérlegelni fogja ezeket a kezdeményezéseket” – mondta Lázár János.

Az Európai Parlament közben uniós szintű stratégiát és szabályozást sürget, amire az Európai Bizottságtól kért javaslatot. Az uniós képviselők egy külön munkacsoport felállítását is szükségesnek tartanák, miután egy belső vizsgálat számos súlyos szexuális bűncselekményre derített fényt az Európai Parlamentben is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!