2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

„A lopott vagyon visszajár” – Vona elszámoltatást ígér

Hír TV

2018. április 7., szombat 19:08, frissítve: szombat 21:49

A kivándorlás megállítása a következő kormány egyik legfontosabb feladata – mondta Vona Gábor a Jobbik dunaújvárosi kampányzáróján. A párt miniszterelnök-jelöltje sorra vette a kormányközeli korrupció- és csalásgyanús ügyeket, majd elszámoltatást ígért. Az esemény előtt ismét fiatal fideszes aktivisták jelentek meg.

Fidelitas-aktivisták zavarták meg a Jobbik kampányzáróját Dunaújvárosban. Hasonló közjáték már többször előfordult, a Fidesz ifjúsági tagozatának tagjai ezúttal sem árulták el, miért érkeztek.

„Ha csak annyit mondanék, hogy a kinti fideszes bandát a holnapi nap leváltjuk, akkor talán az elég is lenne.”

A kampányzáró házigazdája Pintér Tamás, a Jobbik helyi képviselőjelöltje volt, aki a közvélemény-kutatások alapján a fideszes jelölt legesélyesebb kihívója. Szerinte a lejáratókampánnyal a kormány a korrupcióról és az ország valós problémáiról próbálja elterelni a figyelmet, most pedig arról dönthetnek az emberek, hogy hagyják-e.

„Ne féljenek elhinni, hogy önöknek is jár a magasabb bér, a normális egészségügyi ellátás, a rendes közvilágítás Dunaújvárosban és a normális Magyarország” – tette hozzá az országgyűlésiképviselő-jelölt.

Magyarország következő miniszterelnökeként hívta a színpadra Pintér Tamás Vona Gábort. A Jobbik kormányfőjelöltje a kivándorlás megállítását nevezte a következő kabinet egyik legfontosabb feladatának. Élesen kritizálta Balog Zoltán munkáját, aki az emberi erőforrások minisztereként az oktatásért és az egészségügyért is felel.

„A mi kormányzati struktúránkban külön egészségügyi meg külön oktatásügyi miniszter is lesz, hogy valaki a kormányülésen szóljon már majd, hogy hahó, hát itt az egészségügyre is oda kéne figyelni, meg elnézést, talán az oktatásra is többet kéne áldozni” – emelte ki Vona Gábor.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje sorra vette a kormányközeli korrupció- és csalásgyanús ügyeket, a többi közt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes luxusvadászatát és Kósa Lajos édesanyjának 800 milliós ajándékát is.

„A korrupciót minden irányból, minden eszközzel, minden erőnkkel fel kívánjuk számolni, mert amíg nem történik meg, addig az országot nem lehet elkezdeni építeni. A lopott vagyon pedig visszajár – emelte ki, hozzátéve: – Ennek az országnak a pénze Magyarországé, a magyar embereké, nem pedig Orbán Viktor családjáé és szűk baráti köréé.”

Vona Gábor vasárnap estére nagy meglepetést vár, szerinte ugyanis a taktikai szavazók miatt a közvélemény-kutatásokban jelzettnél jobban szerepelhetnek.

Tekintse meg Vona Gábor teljes beszédét!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!