2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

A kormánypárti politikusok idén is menekültek a Hír TV riporterei elől

Hír TV

2017. december 25., hétfő 09:36, frissítve: hétfő 10:04

Idén is tartották magukat a 2015 óta tartó Hír TV-s bojkotthoz a kormánypártok képviselői. A politikusok a legkülönbözőbb ürügyekkel igyekezték elkerülni riportereink kérdését. A miniszterelnök karácsonykor csak egy interjút adott, amit a Mészáros Lőrinc cégének érdekeltségébe tartozó vidéki lapok vettek át.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vezetője még májusban választott drasztikus megoldást, hogy ne kelljen válaszolnia a Hír TV kérdéseire. Azóta sem nyilatkoznak szívesebben az állami vezetők. Sokszor egyszerűen nem jut idejük erre.

– Én megköszönöm, hogy elfogadták a meghívásunkat.
– Egyetlenegy kérdést!
– Engedje meg, hogy írásban lehetőséget adjunk erre, a mai napon hogyha elküldik a kérdéseiket a jól ismert e-mail címünkre a témával kapcsolatban, akkor meg fogjuk válaszolni, de sajnos a miniszter úrnak és a vezérezredes úrnak is további programja van – szólt a hárítás.

Nemrég a belügyminisztertől az Állami Számvevőszék elnökéig terjedő névsor fogadta az újságírókat, hogy a korrupció elleni harcról értekezzenek. Az átláthatóságról szóló sajtótájékoztatón azonban nem lehetett kérdezni.

„A külön interjúigényekről, kérem, az érintett intézmények jelen lévő sajtós kollégáival vegyék fel a kapcsolatot, ők tájékoztatják és segítik majd önöket. Viszontlátásra.”

Sokszor a legegyszerűbb kérdésre sem akarnak válaszolni az ország vezetői.

– Hogy alakul a magyar gazdaság?
– Szerintem a Magyar Tudományos Akadémia tagjait kellene megkérdezni, itt az akadémián. Ők sokat tudnak.
– Ön mire számít?
– Köszönöm szépen – mondta Matolcsy György jegybankelnök.

A Fideszben továbbra is vannak, akik a Hír TV tulajdonosára hivatkozva nem nyilatkoznak.

– Igen, de a Hír TV-nek nem nyilatkozom.
– De a nézőinknek sem kíván nyilatkozni?
– Hát, a Hír TV nézőinek majd nyilatkozom valami más televízióban, de önöket megvette egy milliárdos. Önöket, meg egy Jobbik nevű pártot. És én ennek a televíziónak nem fogok soha nyilatkozni, ameddig ez van.
– Bocsánat, de minket a kollégámmal biztos nem vett meg. Ezt azért visszautasítanám.
– Utasítsa vissza, de nekem ez a véleményem, ez egy szabad ország, önnek is van egy véleménye, nekem is van egy véleményem.
– De a nézőink honnan tájékozódhatnak, a Hír TV nézői?
– Hát, nézzenek más televíziót, én ezt tudom nekik ajánlani.

A miniszterelnököt évek óta elzárják a kritikus sajtótól, de Orbán Viktor már az ellenzéki képviselőknek sem ad érdemi választ.

– Kérdésem az, hogy örökölnek-e valamit Gaith Pharaontól, és milyen garanciát tudnak adni arra, hogy nem önök jelentik a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot?
– Mélyen tisztelt képviselőtársam, boldog karácsonyt kívánok! – mondta érdemi válasz nélkül Orbán Viktor.

A miniszterelnök karácsonykor is csak egy interjút adott, azt viszont a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks összes vidéki lapjában lehozták.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!