2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

A kormány vagyonelkobzással is sújtaná az embercsempészeket

2015. augusztus 27., csütörtök 21:36, frissítve: vasárnap 13:56

Emelné a kormány az embercsempészet büntetési tételét, és a vagyonukat is elkobozná. A Büntető törvénykönyv szigorításáról és a migrációs jogszabályok módosításáról már a jövő heti rendkívüli ülésen tárgyalhat a parlament. A kancelláriaminiszter azt mondta szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, hogy a bevándorlók egyre kevésbé hajlandók együttműködni a hatóságokkal, sokan megtagadják a szűrővizsgálatot és a regisztrációt. A már korábban bejelentett elrettentő tájékoztatási kampány a napokban indul.

A drótakadály után a kerítést építik a magyar–szerb határon, az átadás eredeti határideje november vége volt, de a munkálatokat a miniszterelnök utasítására fel kell gyorsítani – jelentette be a kancelláriaminiszter. Lázár János megerősítette a Hír TV értesülését, amely szerint a műszaki zár a tervezettnél összetettebb lesz. „A három és félméteres határzár, előtte van a NATO-drót és a kettő közé is tervezünk még létesítményt. Ez a három dolog – két vagy három dolog – ez jelen pillanatban tervezés alatt áll. Az én véleményem szerint műszakilag megfelelő zárást biztosít” – mondta Lázár János.

A rendőrségen belül határvadász egységek alakulnak szeptember 15-ig, de a kormány a honvédséget is bevetné a határ és a határzár védelmére. A szükséges törvénymódosításokról rendkívüli ülésen tárgyal majd a parlament jövő héten. „A Honvédség tekintetében ott van a hódmezővásárhelyi laktanya, amely több ezer katona befogadására alkalmas létesítmény, az egyik legfejlettebb és legjobb katonai erő állomásozik Hódmezővásárhely városában, a missziók nagy részét a hódmezővásárhelyi honvédek adják, és a laktanya valóban jó állapotban van. Másrészről Szegeden rendészeti kirendeltségek állnak a rendőrök állomásoztatására rendelkezésre. Pont ebben a megyében, nyilván az elmúlt néhány évtized tapasztalata alapján nem véletlenül, felfejlesztett rendészeti, katonai létesítmények vannak, amelyek igénybe vehetőek” – tette hozzá a kancelláriaminiszter.

A Hír TV úgy tudja, hogy a határvadász egységeket Kiskunhalason egy fiúkollégiumban és egy laktanyában szállásolhatják el.


A kormány nemcsak a balkáni tranzitországokban indít kampányt a bevándorlás ellen, hanem azokban az országokban is, ahonnan a migránsok származnak. „Magyarország a déli határt biztonsági határzárral védi, Magyarországra más feltételek, jogszabályi körülmények között lehet bejutni, mint korábban, és Magyarország a biztonsági határzáron való illegális határátlépést, különösképpen a határzár megrongálását bűncselekménynek tekinti, azt több évig terjedő szabadságvesztéssel fogja szankcionálni” – zárta mondandóját Lázár János.

Eddig idén 145 ezer határsértő érkezett Magyarországra.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!