2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

„A kormány nem tud hatékonyan küzdeni a határon túliak érdekeiért”

Hír TV

2018. március 10., szombat 21:58, frissítve: szombat 22:36

Schiffer András az identitásválasztás és az identitás kinyilvánításának szabadságát hangsúlyozta.

Több ezren követelték Székelyföld autonómiáját Marosvásárhelyen a székely szabadság napján. A megemlékezésen több európai autonóm tartomány képviselői is felszólaltak, akik azt kifogásolták, hogy a román hatóságok kitiltották az országból a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottját.

A rendezvényen a szervezet elnöke, Izsák Balázs arról beszélt, a székely autonómia ügye azóta megoldatlan, hogy Erdélyt Romániához csatolták.

Budapesten is ünnepeltek

Nem csak Marosvásárhelyen ünnepelték szombaton a székely szabadság napját, több százan gyűltek össze Budapesten is. A Hősök terén Schiffer András az identitásválasztás és az identitás kinyilvánításának szabadságát hangsúlyozta, amelyhez hozzátartozik a székely zászló vagy a nyelv szabad használata is. Az LMP volt társelnöke hozzátette: a magyar kormány addig nem tud hatékonyan küzdeni a határon túli magyarok érdekeiért, amíg olyan országokkal tárgyal, mint a kommunista Kína vagy a Törökországot irányító Erdogan-rezsim.

„Ha minden magyar felelős minden magyarért, és a budapesti kormány különösen felelős minden magyarért, akkor hogyan tudja védeni a globális színpadon Budapest a külhoni magyarság autonómiatörekvéseit? Azt gondolom, hogy az érdekelvű külpolitika nem egyéb, mint a nemzeti érdekek elárulása. Budapest nem tud hatékonyan fellépni a nemzetközi színpadon például az ukrán oktatási törvénnyel szemben, például a román hatóságok jogtipró eljárásával szemben, ha közben a kínai kommunista kormánnyal vagy éppen a kurdok önrendelkezését lábbal tipró Erdogan-rezsimmel barátkozik” – jelentette ki a korábbi politikus.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!