2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

A kormány minden fórumon kiáll a törvény mellett

2015. július 6., hétfő 18:33, frissítve: hétfő 18:57

Az unió által kezdeményezett kötelezettségszegési eljárások ellenére sem módosít a tavaly elfogadott földforgalmi törvényen a magyar kormány.

A földművelésügyi minisztérium államtitkára, Simon Attila István azt mondta a Hír TV-nek, az egyeztetések eddig eredménytelenül zárultak az unióval a jogszabály lehetséges módosításairól. Az új magyar földtörvényt Ausztria panaszolta be Brüsszelnél, mivel az új jogszabály a haszonélvezeti jog újraszabályozásával megszüntette a korábban kötött úgynevezett zsebszerződéseket.

„Május elejével a törvény erejénél fogva megszűnt minden olyan haszonélvezeti jog Magyarországon, ami nem közeli hozzátartozók között köttetett. Ez egymondatos része a földforgalmi szabályozásnak, az eljárás azóta zajlik. A bizottság bejelentette, hogy megindítja a kötelezettségszegési eljárást, és miután nem nagyon közelednek az álláspontok, valószínűsíthető, hogy a bizottság keresettel fog fordulni az európai bírósághoz, de a kormány minden fórumon kiáll a törvény mellett” – mondta Simon Attila István, az FM közigazgatási államtitkára.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!