2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

A jordán konzul közbenjárására kaphatott vízumot Pharaon

2016. november 17., csütörtök 10:20, frissítve: csütörtök 10:55

A kormányközeli körökben otthonosan mozgó, tiszteletbeli jordán konzul közbenjárására kapott magyar vízumot Ghaith Pharaon.

A külügyminiszter írásbeli kérdésre adott válaszából kiderül, hogy 2014 októberében állították ki a dokumentumot a bejrúti konzulátuson – a vízumot Naffa Zaid kérte szóbeli jegyzékben. A tiszteletbeli konzult a Magyar Narancs nemrég Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének a társaságában fotózta. Ghaith Pharaon összes cége Naffa Zaid budapesti rezidenciájára volt bejegyezve.

A szocialista Harangozó Tamás szerint lényeges kérdés, hogy a hatóságok véletlenül vagy utasításra hunytak szemet az ujjlenyomatvétel felett Ghaith Pharaon esetében. A politikus Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: a Belügyminisztérium válaszából kiderül, a kormány összevissza hazudozott a körözött szaúdi milliárdosról.

A belügyminiszterre hárította a felelősséget a külügyi tárca vezetője is azzal kapcsolatban, hogy az FBI és az Interpol által is körözött Ghaith Pharaon üzleti kapcsolatba kerülhetett kormányközeli cégekkel. Bár Pharaont terrorizmus finanszírozásával is megvádolták, mégis kaphatott magyar vízumot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!