2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Jobbik kész visszaadni az adományozók pénzét

Hír TV

2018. június 22., péntek 22:29, frissítve: péntek 22:57

Visszafizetik a pénzt az adományozóknak, ha valakit sért, hogy az ÁSZ-bírságra gyűjtött összeget a kampányban költötte el a Jobbik. Ezt a párt alelnöke nyilatkozta a Hír TV-nek, miután kiderült, hogy a bírságra gyűjtött adományokból semmi nem maradt.

Nem csak a Jobbik szimpatizánsai, de szinte a teljes baloldali ellenzék is kiállt a Jobbik mellett, amikor az Állami Számvevőszék tiltott pártfinanszírozás miatt 331 millió forint befizetésre kötelezte őket.

A radikális párt 150 milliót szedett össze adományokból, csakhogy a pénz elfogyott a kampány alatt, a törlesztéssel pedig csúsznak.

„Mi ugye egy választási kampány közepén voltunk és azt mondtuk az embereknek, hogy mi választási győzelemre készülünk és annak érdekében, hogy bizonyos változásokat elérjünk ebben az országban és ne csak a kormányt váltsuk le, hanem az ÁSZ-ból is egy független intézményt csináljunk, így minden eszközt és minden forrást erre a kampányra fordítottunk” – mondta Gyöngyösi Márton, a Jobbik alelnöke.

A pártból nemrég kilépett Dúró Dóra azt állítja: nem is tudott róla, hogy a bírságra összekalapozott pénzt a választás előtt elégette a Jobbik.

„Nem erre kapták. Abban a helyzetben kérték az emberektől ezt a támogatást, amikor kijött az ÁSZ-nak ez az óriási mértékű büntetése, ráadásul utána letagadták, azt mondták, hogy nem költötték el, majd mikor nyilvánosságra kerül az, hogy a postának sem tudják kifizetni a számlát, illetve hogy az ÁSZ-büntetést sem tudják visszafizetni, kénytelen volt Gyöngyösi Márton is beismerni, hogy elköltötték az adománygyűjtésből származó összeget” – mondta a képviselő.

Z. Kárpát Dániel, a Hír TV Egyenesen című műsorában arról beszélt: a pénzt minden adományozónak visszafizetik, aki kéri.

„A Jobbik tartja a szavát, aki bármilyen adományát visszakér, az vissza fogja kapni, de hát az alapproblémából induljunk ki: ez pedig az, hogy Magyarország legerősebb ellenzéki pártját le akarják radírozni a térképből. Én őszintén meg lennék lepve, ha bármely felelős politikai szereplőt ne zavarná ez” – mondta a Jobbik alelnöke.

A párt úgy számol, hogy leghamarabb a júliusban érkező állami párttámogatásból törlesztenek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!