2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

A Jobbik is legyőzhetné Szabó Tündét Nyíregyházán

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 14:00, frissítve: csütörtök 15:36

Lengyel Máté és az MSZP-s Csabai Lászlóné is megverheti Szabó Tünde államtitkárt a szabolcsi 1-es körzetben. A Közös Ország Mozgalom felmérésének eredményei a Hír TV Online-on!

Szinte fej fej mellett áll az MSZP–P és a Jobbik jelöltje a szabolcsi 1-es körzetben, ugyanis míg Csabai Lászlóné 45, Lengyel Máté 43 százaléknyi szavazatot szerezne, ha egymaga állna ki a fideszes államtitkárral, Szabó Tündével. Egymagában az LMP-s Szoboszlay György 31 százalékot kapna, az Együtt színeiben induló Lővei Csaba 30-at, a momentumos Babosi György pedig 22 százaléknyi szavazatot gyűjtene be. A Közös Ország Mozgalom weboldalán közzétett elemzés szerint abban az esetben viszont, ha a jelenleg bizonytalan választópolgárok is a már meglevő politikai véleményeik alapján statisztikailag várható véleményt alakítanák ki a jelöltekről, akkor az MSZP-s Csabainé egymagában is 53, a jobbikos Lengyel szerint pedig 51 százalékos eredménnyel győzne egy, a Fidesz-jelölttel vívott pártharcban.

 

Csabai Lászlóné 36 százalékot kapna, ha csak Lengyel lépne vissza a javára, míg fordított esetben a jobbikos jelölt a szavazatok 31 százalékát gyűjtené be. Ha minden jelölt elindulna, akkor Csabai Lászlóné 25, Lengyel 23, Szoboszlay 6 százalékot kapna. Lővei Csaba a voksok 3 százalékát gyűjtené be, Babosi pedig két százalékot érne el. Ebben az esetben a sportállamtitkár 42 százalékkal nyerné a körzetet.

Az adatfelvétel február 2 és február 28 között zajlott le, 1,000 véletlen mintavétellel kiválasztott megkérdezett személyes, otthonukban történt megkérdezésével. A terepmunkát a Közös Ország Mozgalom megbízásából a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet végezte. A részletes elemzést itt találja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!