2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A Jobbik álságosnak tartja a baloldali kritikát

2015. február 18., szerda 07:11, frissítve: szerda 08:53

A baloldali pártok bírálták az Orbán–Putyin találkozót, a Jobbik viszont álságosnak nevezte a kritikákat. A radikális párt szerint az orosz gáznak egyelőre nincs alternatívája.

Élesen bírálták a baloldali pártok az Orbán–Putyin találkozót. A Demokratikus Koalíció pedig Európa, az unió és Magyarország elárulásának nevezte a történteket.

„A magyar miniszterelnök gyáván hallgatott arról, hogy amikor eurázsiai szövetségről és eurázsiai összefogásról beszélt, akkor tulajdonképpen az Európai Uniónak a politikájával fordult szembe. Orbán Viktor arra vállalkozott, hogy valami olyasmit képvisel Brüsszelben és az Európai Unióban, amit az Európai Unió egésze elutasít” – nyilatkozta Niedermüller Péter, a DK alelnöke.

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök elárulta a magyar nemzeti érdeket a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való budapesti tárgyalásán. „Putyin ugyanakkor felhasználta ezt a látogatást, hogy az általunk le nem hívott hosszú távú gázszállítási szerződésből megmaradt gázmennyiséget drágábban adhassa el, mint amit most a világpiaci helyzet indokol, hiszen a mai sajtótájékoztatón egy szó nem szólt arról, hogy ezt a gázmennyiséget mennyiért fogja Magyarország megvásárolni. Nem volt arról szó, hogy most a világpiacon még az orosz gáz is minimum 35 százalékkal olcsóbb, hogy ebből Magyarország hogyan fog részesülni” – mondta Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes.

A Jobbik szerint álságos, hogy a baloldali pártok elutasítják az Oroszországgal való gázmegállapodást, miközben alternatívát nem kínálnak helyette. A radikális párt szóvivője szerint jelenleg nem lehet kiváltani semmivel az orosz gázt. „A baloldali pártok, akik most aggódnak az energiafüggőségünk miatt, egy tekintetben sem mondtak alternatívát, hogy Magyarország vajon hogyan tudná kiváltani az orosz gázt, hiszen azok, akik most itt aggódtak és szörnyülködnek az orosz gáz miatt, azok most hazamennek az orosz gázzal fűtött lakásaikba, és onnan ostorozzák majd tovább a Putyin által vezetett Oroszországot” – vélekedett Mirkóczki Ádám Jobbik-szóvivő.

A Párbeszéd Magyarországért és az LMP is azon a véleményen van, hogy Orbán Viktor a gázmegállapodással végleg kiszolgáltatta az országot az orosz érdekeknek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!