2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

A járási hivatalok intézik ezentúl a támogatásokat

2015. március 8., vasárnap 12:43, frissítve: vasárnap 12:44

A járási hivatalokban lehet igényelni ezentúl a rendszeres foglalkoztatást helyettesítő támogatásokat. Az eljárást külön ügyintézők segítik majd. A rendkívüli támogatásokat továbbra is az önkormányzatoknál lehet kérelmezni.

Márciustól a segélyek egy részét a járások folyósítják. A falvakban, ahol nincs kormányablak, az önkormányzat hivatalában segít egy ügyintéző a papírmunkában. „Az ügysegéd az, aki minden egyes településre elmegy, kijut. Ott minden polgár felkeresheti és az állammal kapcsolatos ügyeit elindíthatja. Tehát visszatérve az eredeti kérdésre, a szociális ellátások ügyében is az ügysegédeknél is elindíthatja az ügyét a polgár, illetve érdemben tájékozódhat, hogy milyen feltételek esetén tud ő szociális támogatásra jogosultságot szerezni” – mondta Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

A Szegedi Járási Hivatal a napokban vette át a város önkormányzatától a segélyezettek adatlapjait. A foglalkoztatást helyettesítő, az egészségkárosodási, valamint a gyermekfelügyeleti támogatást mostantól a járások adják. „Azok az emberek, akik kikerültek a munka világából gyakorlatilag folyamatosan tartják a kapcsolatot egyébként is személyesen a Bocskai utcában lévő munkaügyi központunkkal, így a kapcsolattartással párhuzamosan meg tudjuk oldani már a foglalkoztatást helyettesítő támogatásnak is az elintézési módját” – nyilatkozta Bodó Imre, a Szegedi Járási Hivatal vezetője.

Az önkormányzatoknál marad a települési támogatás, ilyen például a tanszer- vagy az élelmiszersegély. „Gyakorlottak vagyunk ebben, ismerjük az embereknek az anyagi hátterét, a szociális hátterét a családoknak. Ezzel mindennap találkozunk. Üllés 3200 fős település, tehát majdnem mindenki ismer mindenkit, ez alapján próbálunk dönteni; ha lehet akkor azonnal, hogyha probléma van. Nálunk szerencsére úgy tudtuk megalkotni a mi költségvetésünket, hogy nem terheli meg a szociális kiadás” – mondta Nagy Attila Gyula, Üllés független polgármestere.

A lakásfenntartási támogatás az új rendszerben megszűnt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!