2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

A Gyurcsány-párt szerint az alkotmány és a kormány is homofób

2015. február 14., szombat 13:00, frissítve: vasárnap 07:02

Homofóbnak tartja a kormányt a Gyurcsány-párt, mert támogatja a házasság hetéről szóló rendezvénysorozatot. A homoszexuálisok jogairól és örökbefogadási lehetőségeiről szóló vita a múlt heti szlovákiai népszavazás után erősödött fel ismét Magyarországon. A Hír TV Célpont című műsorának az egyik melegjogi szervezet vezetője azt is elárulta, hogyan hogyan fogadhatnak örökbe gyermekeket az azonos nemű párok Magyarországon a törvényi tiltás ellenére.

„Elég komoly tévhit, hogy ma Magyarországon nem lehet meleg és leszbikus embereknek örökbe fogadniuk. Lehet. Vannak is emberek, akik örökbe fogadnak” – mondta Dombos Tamás, a Háttér Társaság vezetője. Pedig ezt Magyarországon tiltja a törvény. Dombos Tamás azt is elárulta a Célpontnak, hogyan nevelhetnek gyermekeket a kiskapu kihasználásával az azonos nemű párok. „Az egyetlen különbség az, hogy ők egyénileg tudnak örökbe fogadni. Tehát nem a pár mindkét tagja válik a gyermek jogi szülőjévé, hanem csak az egyik fél. Tehát közösen mennek el, közösen hallgatják őket meg, közösen nevelik a gyermeket, de csak az egyik anyuka vagy az egyik apuka válik a gyermek jogi szülőjévé.”

A homoszexuálisok jogairól szóló szlovákiai népszavazás után a kérdés Magyarországon ismét vitatéma lett. A korábban az örökbefogadás kiterjesztésével kampányoló Gyurcsány-párt homofóbnak nevezte a kormányt, amiért támogatja a házasság hete rendezvénysorozatot. „Mindenféle érzelmi, gazdasági kapcsolat, amely emberek között szövődik azért, mert szeretnék az életüket közösen leélni, igenis, ugyanazokkal a jogokkal kell hogy bírjon. Ezért mondjuk azt, hogy például most a Házasság hete rendezvénysorozat kapcsán, amely zajlik Magyarországon, hiba, hogy a kormány mögé áll egy olyan rendezvénynek, ahol csak a férfi-nő házasságát tekintik házasságnak és családnak. Egész egyszerűen a homofóbiának nincsen elfogadható formája” – mondta Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója.

Kijelentését a KDNP-s miniszterelnök-helyettes visszautasítja. Semjén Zsolt szerint a házasság ősi, keresztény fogalom. „Akceptálom azt, hogy két nőnek vagy két férfinek joga van arra, hogy együtt éljen. Sőt, tőlem akár élhet három nő meg két férfi együtt, láthatunk ilyen kommunákat. Itt a probléma az, hogy hol van ennek vége. Ha egyszer föladom az egy férfi, egy nő dolgot, hol lesz vége? A magánéletében tőlem azt csinál, amit akar. Ennyire vagyok liberális: azt csinál, amit akar, majd a Jóisten előtt elszámol, ahogy tud. De ne használja a házasság fogalmát, mert ez egy megszentelt szó, és történelmileg kötött a jelentése” – fogalmazott.

Semjén Zsolt azt mondta: a kormány nem tervezi, hogy enyhítene az örökbefogadási jogokon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!