2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Gyerekeiknek kellett támogatni az ittas szülőket

2015. április 8., szerda 11:08, frissítve: szerda 11:08

Nem jogerősen két év letöltendő börtönbüntetést kapott az a nő, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és kiskorú veszélyeztetésével vádol az ügyészség. Élettársát egy év négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék. A vádlottak alkoholista életmódot folytattak, elhanyagolták gyermekeik nevelését.

Az élettársi viszonyban élő vádlottaknak három gyermekük született. Alkoholista életmódjuk miatt elhanyagolták őket. A családgondozók 2012 októberében úgy határoztak, hogy a gyermekeket elveszik a szülőktől, amihez rendőri segítséget kértek. Az anya kést vett magához, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli az intézkedő egyenruhásokat. Szándékától akkor állt el, amikor az egyik rendőr elővette szolgálati fegyverét. „Börtönbüntetést indítványozok az elsőrendű vádlott részére azzal, hogy a Btk. 38. szakasz második bekezdés A pontja alapján állapítsa meg a bíróság, hogy legkorábban a büntetés kétharmadának a letöltése után bocsátható feltételes szabadságra” – mondta Koncsek Kornél, a Tolna Megyei Főügyészség ügyésze.

Az anya azzal védekezett, csak röviddel a rendőri intézkedés előtt kezdett el inni. „Abszolút nem veszélyeztettem egyik gyerekemet sem, nem is fogyasztottam alkoholt. Alkoholt, azt 2012 májusa után. Akkor volt egy nagyobb összeveszésünk, utána indult el az egész” – mondta Balázs Erzsébet elsőrendű vádlott.

A bíróság az anyát két év letöltendő, élettársát egy év négy hónap, három évre felfüggesztett börtönre ítélte. Korábban a nőt tartás elmulasztásáért hat hónap felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, a bíróság ennek a büntetésnek a végrehajtását is elrendelte. „A gyermekek kocsmába jártak a vádlottakkal, ahonnan a vádlottak nem egyszer ittas állapotban érkeztek haza. Volt, aki azt is előadta, támogatni kellett a gyermekeknek a szüleiket hazaérkeztükkor. Ezek egyértelműen az erkölcsi fejlődésükre veszélyeztetőleg hatottak” – mondta Tuba István, a Szekszárdi Törvényszék bírója.

Az indokolásban az is elhangzott: ezeknek a bűncselekményeknek kettőtől tizenkét év a büntetési tétele. Az anya azért kapta a minimumot, mert nyomatékosító enyhítő körülmény, hogy azóta újból szült. Mindkét vádlott enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!