2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

A fideszes Pócs János hatalmi eszközként tekint a médiára

Hír TV

2018. március 17., szombat 22:02, frissítve: vasárnap 09:20

A jászsági képviselő miután egy fórumon azzal dicsekedett, hogy a média nyolcvan százaléka újra magyar kézbe került, elmondta azt is, hogy ezek a vállalkozások nem kifizetődők, viszont befolyásolni és zsarolni lehet velük. Pócs János az ellenzéki pártokat gyűlöletkeltéssel vádolta, és azt mondta, hogy nincs programjuk.

Továbbra sem válaszol a Hír TV kérdéseire Pócs János.

– Pócs úr, szabad egy kérdést?
– Jó napot kívánok!
– A miniszterelnök úr hogy értette a jogi elégtételt…
– Tetszik tudni, hogy a Hír TV-nek a lejárató…
– …a politikai elégtételt és az erkölcsi elégtélt?
– …hadjáratához nem járulok hozzá.
– Ezek valódi kérdések: a jogi, politikai, erkölcsi elégtételt hogy értette a miniszterelnök? Ez valódi kérdés, Pócs úr.
– A Hír TV-nek, a lejárató médiájának nem nyilatkozom.
– De nem akarunk lejáratni senkit…

A fideszes politikus jászteleki kampányrendezvényén többször is kitért a helyi fejlesztésekre és arra, amiben szerinte a kormány eredményes volt. Pócs János ezek közé sorolta a kormánypárti üzletemberek médiapiaci bevásárlásait. A fideszes jelölt hatalmi eszközként tekint a médiatermékekre, és szerinte a felvásárlások miatt támadják a kormányt.

„A média nyolcvan százaléka magyar kézben van. 2010 előtt a nyolcvan százaléka külföldi kézben volt, ma a nyolcvan százaléka inkább magyar kézben van. Ezért ez a mérhetetlen támadás ellenünk. Higgyék el, a média nem profitorientált vállalkozás. Aki médiát üzemeltet, az befolyást akar gyakorolni, az zsarolni akar. Most is ez történik” – fogalmazott.

Migránsozás

Pócs János az ellenzéki pártokról is beszélt: „Hazugságot és gyűlöletet keltenek” – jelentette ki. A jászsági fideszes politikus azonban később már maga hangolta a bevándorlók ellen hallgatóságát. „A migránsok rád törik az ajtót. Nem akarnak dolgozni. Az ő eltartásuk az országnak, az önök adófizetésének köszönhetően, kilencmillió forintba kerül” – hangoztatta.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 2. választókerületének kormánypárti jelöltje azt is felrótta az ellenzéknek, hogy nem készített programot. A Jobbik, az LMP, az MSZP és a Momentum programja a honlapjukon olvasható. A Fidesz–KDNP-nek ezzel szemben írott programja nincs, csak annyit ígérnek, hogy folytatják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!