2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

A Fidesz nem foglalkozik Magomeddel

2017. április 23., vasárnap 14:11, frissítve: vasárnap 15:56

Egyéni problémának tartja a Fidesz-frakció szóvivője annak a csecsen férfinak az ügyét, aki megfenyegette a szovjet emlékművet megdobáló aktivistát. Tuzson Bence államtitkár szerint pedig Soros Györggyel ellentétben a csecsen férfi nem befolyásolja a közéletet.

Soros György befolyásolja a magyar közéletet, Magomed Daszajev viszont nem – így gondolja a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár. Tuzson Bence szerint épp ezért a csecsen férfi ügyében nincs dolga a kormányzatnak, a megfélemlített aktivistának pedig azt tanácsolta, hogy tegyen feljelentést.

„Magyarországon minden magyar állampolgárt meg kell védeni,  a magyar hatóságoknak is ez kötelességük. Úgyhogy ha valaki úgy érzi, hogy, miként az a sajtóban elhangzott, az ő véleményét befolyásolták, és ezzel kapcsolatban nyomást gyakoroltak rá, bűncselekményt követtek el vele szemben, akkor meg kell tenni a megfelelő feljelentéseket, hiszen a bűncselekmény minden esetben bűncselekmény” – szögezte le az államtitkár.

Halász János a Hír Televízió kérdésére pitiáner köztörvényes bűncselekményekhez hasonlította a történteket, amellyel szerinte a kormánypárti képviselőknek nem dolguk foglalkozni. Mint ismeretes, az aktivista fenyegetés hatására vállalta, hogy a Magyarországra bevándorlóként érkező grozniji férfi jelenlétében nyilvánosan, magyarul és angolul is bocsánatot kér tettéért.

Az ellenzéki pártok a nemzetbiztonsági bizottságban vennék napirendre a saját bevallása szerint befolyásos, parlamenti baráttal is rendelkező Magomed Daszajev ügyét.

„Egyéni problémákkal a frakciónk nem foglalkozik, közlekedési balesettel sem, olyan ügyekkel sem, amikor valaki valakinek a zsebéből kiveszi a pénztárcáját, ha a meccsen szidják a bírót, vagy ha megfenyegetnek valakit. Ez nem a mi dolgunk, nem a Fidesz-frakció dolga. Ilyen kérdéssel nem szoktunk foglalkozni” – szögezte le Halász.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!