2024. 04. 14. Vasárnap Tibor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sajtóklub 19:10

A Fidesz jelöltje nyert Miskolcon

Hír TV

2018. július 15., vasárnap 20:20, frissítve: vasárnap 21:53

A nem hivatalos végeredmény szerint a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos nyerte a miskolci időközi önkormányzati képviselő választást.

A szavazáson öten indultak - a független, Rokker Zsoltiként ismertté vált Erdei Sándor humoristát a teljes ellenzék támogatta. Erdei Sándor néven egyébként indult egy másik jelölt is, szintén függetlenként.

A miskolci választókerületben azért kellett időközi választást kiírni, mert a kormánypárti Hubay György áprilisban lemondott, miután a Fidesz-KDNP színeiben parlamenti mandátumot szerzett.

A humorista Erdei Sándor elismerte vereségét, a Hír TV-nek azt mondta: az ellene indult lejáratókampánnyal nem tudta felvenni a versenyt.

Nyilván, hogy ott voltak a kamujelöltek. A másik Erdei Sándor Nyékládházáról, ott volt Molnár Zsolt Ongáról, ez is nehezítette a dolgomat. Ezen kívül a rengeteg lejárató mocsok, ami rámzúdult az elmúlt napokban, az a hihetetlen mennyiségű szenny amit árasztottak rólam a közösségi oldalakon, erre nem voltam felkészülve, nem számítottam rá. A negatív kampány jól működött náluk, tehát a plakátszaggatástól kezdve, a táblaszétvágás, a lejáratás, ezzel nem tudtam megküzdeni - fogalmazott a jelölt, aki Erdei Sándor (1976)-ként szerepelt a szavazólapon.

A választás eredménye:

  • Nagy Ákos - Fidesz-KDNP: 1145 szavazat
  • Erdei Sándor (1976) - független: 698 szavazat
  • Erdei Sándor (1983) - független: 6 szavazat
  • Molnár Zsolt - független: 5 szavazat
  • Fülöp József Istvánné - Munkáspárt: 5 szavazat

A Fidesz jelöltje magabiztosan, 60 százalék körüli eredménnyel győzött, Erdei Sándor annak ellenére sem tudta megszorítani, hogy a teljes ellenzék beállt mögé.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!