2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

A felesleges munkavállalók leépítéséért kampányolnak

Hír TV

2017. december 1., péntek 22:10, frissítve: péntek 23:06

Agresszívan kampányol a választások után a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége azért, hogy az állam építsen le több százezer felesleges munkavállalót, akik csak koloncok a társadalom nyakán – mondta el az érdekképviselet elnöke.

Demján Sándor kritizálta a korábbi szocialista kormányzást, a Jobbik béruniós javaslatát és azt, hogy a jelenlegi kormány nem hoz kellően radikális döntéseket.

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a Vállalkozók napját, melynek keretén belül közel száz vállalkozót díjaztak.

A nemzetgazdasági miniszter az ünnepségen azt hangsúlyozta, az elmúlt egy év a kormányt igazolta a minimálbér-emelés és a járulékcsökkentés tekintetében.

„Elfogadtuk azt a részben munkaadói, de nagyobb részben munkavállalói álláspontot, hogy a béreknek növekedniük kell. Szükség van egy olyan bérfelzárkóztatásra, amely minden magyar munkavállaló számára azt a vonzó perspektívát adja meg, hogy ha dolgozik, ha van teljesítmény, akkor van jövedelem is, sőt a gazdaság növekedésével együtt van többletjövedelem” – fogalmazott Varga Mihály.

Nem vonulhat ellenzékbe a VOSZ, de a neki nem tetsző kormányzati intézkedéseket, ahogy korábban is, úgy a jövőben is bírálni fogja, jelentette ki a szövetség elnöke.

Demján Sándor nem csak a korábbi szocialista kormányt kritizálta – szerinte a kormányváltás óta késik és a 2018-as választások után már elkerülhetetlen lesz a közszféra radikális visszanyesése.

 „2010-ben a VOSZ egy olyan állásfoglalást tett közzé, amely az akkor lévő párt vagy pártszövetség leváltását szorgalmazta. Ez abból adódott, hogy az országot csődbe vitték. Enélkül Magyarország gazdaságilag nem tud fejlődni, első tétel, az adók nem csökkenthetők, ez egy óriási kolonc, 350 ezer ember, és most itt a jó pillanat, várjuk őket szívesen a szolgáltatási szférában, az tipikusan fel tudja venni a felesleges közalkalmazottakat, és akkor onnan kiszorulhatnak a termelésbe vissza. Ha ezt nem csinálja meg Magyarország, most mondom: elbukik” – mondta a VOSZ-elnök.

Demján Sándor szerint a jelenlegi 160 helyett 20 jó kórház is elég lenne, és a vállalkozó csökkentené a felsőoktatásban és a közoktatásban dolgozó pedagógusok számát is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!