2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

A bulinegyed megmentéséért gyűjt aláírást a Momentum

Hír TV

2018. február 6., kedd 22:12, frissítve: szerda 07:32

A helyi népszavazás jövő vasárnap lesz – arról dönthetnek az ott lakók, hogy nyitva tarthatnak-e a szórakozóhelyek éjfél után is.

„Csendet kérünk” – olvasható angolul a Kazinczy utca falán. A fővárosi VII. kerület úgynevezett bulinegyedében reggel hat óráig lehetnek nyitva a szórakozóhelyek – a helyiek meg is elégelték az állandó zajt és szemetelést.

– Akik itt laknak, nem tudnak hazajönni, nem tudnak leparkolni, nagy a kosz, de azt is meg lehet csinálni, hogy amelyik házban üzlet van, és reggel hatra nincs előtte föltakarítva, azt két hétre bezárják – fogalmazott Takács Tamás VII. kerületi lakos.

Az egyik népszerű romkocsma munkatársa szerint ha a népszavazás eredménye az lesz, hogy csak éjfélig tarthatnak nyitva, akkor sorra zárnak majd be a szórakozóhelyek – a legtöbb bevételük ugyanis éjfél és hajnali három óra között van.

– Hosszabb távon helyek bezárásához vezethet, ez a hely is kénytelen lesz átalakítani az üzletpolitikáját, esetleg azon elgondolkozni, hogy van-e értelme így csinálni – nyilatkozta Molnár Bence, a Szimpla kommunikációs vezetője, az Élő Erzsébetvárosért Egyesület szóvivője.

Nem tenne jót a ingatlan-bérbeadóknak sem az éjféli zárás a Hír TV által megkérdezett szakember szerint.

– Az ingatlan árai a két-háromszorosára is nőttek. Ha körbenézünk a Madách téren, egymillió forintos négyzetméterenkénti áron lehet venni és eladni, ami körülbelül 300 ezer forintra esne vissza – mondta Fiedler Bálint ügyvéd.

A Momentum kevesebb mint két héttel a népszavazás előtt a bulinegyed megmaradásáért kezdett aláírásgyűjtésbe. A szabályozást viszont átalakítaná.

– Másképpen kell kezelni a teraszokat, mint a kávézókat. Hosszú távon pedig feladatként kell kezelni azt is, hogy Budapest vagy a kormánya egy olyan bulinegyedet hozzon létre távol a lakóterektől, akár a Duna partján, akár Csepel északi részén, ahol a lakókat semmilyen módon nem zavarva, kedvezményes módon működhetnének a szórakozóhelyek – jelentette ki Soproni Tamás, a Momentum Mozgalom alelnöke.

A szórakozóhelyek éjféli zárásáról február 18-án szavazhatnak a helyiek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!