2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

27 éve praktizál a kitüntetett orvos Csopakon, most elküldik

Hír TV

2017. december 20., szerda 23:25

Nem hosszabbítja meg az önkormányzat a szerződést a csopaki körzeti orvossal. Ambrus Tibor polgármester szerint ennek az az oka, hogy a régi orvos kiöregedett. Az orvos szerint azonban személyes okok miatt nem hosszabbítanak, ráadásul azt mondja, az önkormányzat nem a szabályoknak megfelelően járt el.

„Nagyon szomorú vagyok” – kommentálta az esetet egy csopaki nő, aki rendszeresen járt az orvoshoz. Az önkormányzat megszavazta, hogy a jelenlegi háziorvos szerződését nem hosszabbítják meg. Az orvos szerint az önkormányzat nem a jogszabályoknak megfelelően járt el.

„Én arra kértem az önkormányzatot, hogy függessze fel a határozatok végrehajtását addig is, amíg ez tisztázódik, és akkor elkerülhető lett volna esetleg a bírósági út is. Erre azonban azonban úgy reagált a polgármester, hogy majd januárban visszatérnek rá” – mondta Balogh Emil.

A huszonhét éve praktizáló, többször kitüntetett orvos azonban csak december végéig rendelhet, erről Ambrus Tibor beszélt egy interjúban. „Eldöntöttük október elején, hogy ha lejár a szerződés, nem kívánjuk meghosszabbítani. Minden képviselő elmondta az indokát; egyébként nemcsak Csopak, hanem Paloznak is így döntött. Azt hiszem, valószínűsíthető, és el is mondták Paloznakon, hogy ha már itt a lehetőség, akkor próbáljunk megint tíz-húsz-harminc évre gondolkodva idehozni egy fiatal háziorvos kollégát” – így Csopak polgármestere.

Balogh Emil korábban polgármester is volt Csopakon, de összeférhetetlenség miatt nyolc és fél év után lemondott, és azóta háziorvosként dolgozik. Szerinte egy korábbi nézeteltérés miatt akarják a helyéről eltávolítani.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!