2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

22 ezer család részesül a karitászadományból

2015. március 31., kedd 15:00, frissítve: kedd 15:52

22 ezer család kap tartós élelmiszert a Katolikus Karitásztól, a gyűjtést március nyolcadikán hirdette meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.

Több mint 180 tonna élelmiszer gyűjtött márciusban a Katolikus Karitász, a hívők felajánlásait a helyi szervezetek osztják szét a környezetükben élő rászorulóknak. Az átlagosan 8 kilogrammos csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség. Az ajándékcsomagokat több helyen kiegészítették húsvéti apróságokkal is a gyermekek számára, valamint húsvéti ajándék kártyákat is készítettek mellé az önkéntesek.

„Úgy vesszük észre, hogy nagyon nagy az igény a ruhaadományokra is, különösen a téli időszakban vagy nagy családoknál, ahol növekednek a gyerekek és nem tudnak már egymástól örökölni ruhákat” – mondja Kovács Gyöngyi önkéntes.

A gyűjtés során a templomokba érkező adományokat a plébániák karitász önkéntesei válogatják szét és ők állítják össze a csomagokat. „Ezeket a családokat már részben ismerjük, mert nemcsak most kapnak tőlünk támogatást, hanem az év további időszakaiban is. Van, amikor beiskolázásban tudunk segíteni, van, amikor a fűtésben vagy a közüzemi számlák kiegyenlítésében. Most, húsvét előtt a tartós élelmiszer nyújt segítséget a számukra” – magyarázza Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója.

Országosan 22 ezer család kaphat ezekből az adományokból. A megmaradó adományok sem vesznek kárba, mert ezeket az egyházmegyei karitászközpontok osztják szét hajléktalanoknak és nélkülöző családoknak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!