2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

18 milliárdot osztott szét a kormány a települések között

Hír TV

2017. december 28., csütörtök 20:10, frissítve: csütörtök 20:42

Viakolorral kövezhetik ki a falvakat. A pénzt jórészt utakra, járdákra, hidakra, közintézmények felújítására költhetik az önkormányzatok. Felcsút nincs a nyertesek között, a Nagykunság Mészáros Lőrincének faluja viszont rajta van a listán. A rekorder Nagykőrös, amely 600 millió forintot kapott. A város fideszes polgármesterének nászura az egyik kormányközeli építőipari cég, a Duna Aszfalt tulajdonosa.

Pingpongozni, zumbázni, focizni és kosárlabdázni már lehet az ezer lelkes Tiszaderzsen. A sportcsarnokot néhány éve adták át, 39 millió forintba került, az önkormányzat fizette. A Tisza-tó környékén fekvő falu ismét költekezhet: hatvanmillió forint támogatást ítélt oda a kormány az önkormányzatnak. A pénzt fejlesztésre fordíthatják, hogy ez mit takar, nem tudni.

Az autó csak középen mer haladni a négyzetméteres kátyúk miatt. Az út a közeli Tomajmonostorára vezet, amely 65 milliót költhet szintén homályos fejlesztési célokra. A községet a Nagykunság Mészáros Lőrinceként emlegetett Fazekas Szabolcs vezeti, aki alaposan bevásárolt állami földekből az árverések idején. Egy időben miniszteri biztos is volt, a halgazdálkodásért felelt. Névrokona, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nevezte ki, aki ma még a térség országgyűlési képviselője.

A térséget jól ismerő jobbikos parlamenti képviselő, Lukács László szerint egyszerű kampányfogás a kistelepülések támogatása.

„Biztos, hogy az egy egyik cél ezzel, hogy azokat a fejlesztéseket, amelyeknek már meg kellett volna indulniuk ezeken a kistelepüléseken, jellemzően falvakban, ezeket fel tudják mutatni. Tudjuk, hogy ebben a politikai boszorkánykonyhában, amit a Fidesz működtet, ez az egyetlenegy lényeges elem van: le lehessen állni egy olyan beruházás elé, vagy oda lehessen állni, ahol alapkőletétel van, ahol szalagot lehet átvágni, ahol azt lehet mutatni, hogy valamit teremtettünk a településen. Holott a településeknek ennél sokkal többre lenne szükségük. Jellemzően ezeknek a kis falvaknak jellemzően arra lenne szüksége, hogy közúton rendesen meg lehessen őket közelíteni, azért, hogy munkahely települjön oda, és hogyha már egyszer meg lehet közelíteni és van munkahely, akkor tisztességes béreket tudjanak keresni” – fogalmazott Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

A szintén a környéken élő LMP-s Sallai Róbert Benedek úgy látja, a Fidesz a gyengébb körzeteit pénzeli a választások előtt.

„Amiért kapták, az egyértelműen Fazekas Sándornak a helyi megítélése, hiszen gyakorlatilag az utolsó végváraikat mentegetik, Ugye Karcagon kívül az adott választókerületben nincs már érdemi fideszes bázis. Tehát a helyi gyengülés, az egyértelműen abba az irányba mutat rá, hogy akár Fazekas Sándor lesz ott a jelölt, akár pedig egy másik jelölt – akit ugye helyben rebesgetnek, hogy Fazekas Sándor helyett a megyei közgyűlésből fog elindulni Kovács nevezetű, szintén karcagi politikus –, egyértelműen ezt a pozíciórontást kell megerősíteni” – nyilatkozta az országgyűlési képviselő.

A kormány 18 milliárd forintot osztott szét az ország települései között, a Tisza-tó környékén fekvő kis falvak messze többet kaptak, mint amennyi a lakosságuk arányában járna nekik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!