2020. január 23.,
csütörtök, Zelma, Rajmund napja

14 éve nem kompoztak annyian, mint idén

Hír TV

2018. július 17., kedd 16:35, frissítve: kedd 18:06

Már több mint félmillió jegyet váltottak idén a balatoni kompokra. Az ötszázezredik utast a vízen, Szántódrév és Tihany között köszöntötte a Balatoni Hajózási Zrt. A balatoni kompok a nyári csúcsidőszakban folyamatosan járnak.

Főidény van a Balatonon, ez a kompok forgalmán is meglátszik, folyamatosan járnak hétköznap is Szántódrév és Tihany között. 2016-ban 14 éves rekordot döntött meg az utasszám, utoljára 2004-ben vették igénybe egymilliónál többen a kompokat. Az utasok száma pedig évek óta nő.

„Nagyságrendileg egy héttel korábban köszönthetjük az 500 ezredik utast, tehát félmilliós utasszámnál járunk már július 17-én, úgyhogy bízunk abban, hogy a tavalyi rekordot, az 1 millió 146ezer utast sikerül majd megdönteni, jelenleg nagyságrendileg a szállított személyek számában egy 13 %-os többlet van, a gépjárművek és a kerékpárok esetében pedig nagyságrendileg 15 %” - mondta el a Balatoni Hajózási Zrt. értékesítési és forgalmi igazgatója, Dónucz László.

A balatoni kompok egész évben járnak, csak a nyolc centiméternél vastagabb jégréteg és a nagyon erős oldalszél miatt állítják le az átlagosan 40 éves átkelőhajókat.