2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

10-ből 6 Fidesz-szavazót tart mozgásban a nemzeti konzultáció

Hír TV

2017. november 27., hétfő 17:00, frissítve: hétfő 17:55

Csak az elkötelezett kormánypárti szavazók küldik vissza a nemzeti konzultációs íveket, ami torz eredményt adhat ki – ez derül ki a Závecz Research Hír Televíziónak készült reprezentatív közvélemény-kutatásából.

A cég vezetője Elmúlt 8 év című műsorunkban azt mondta: a megkérdezettek háromnegyede úgy látja, hogy a konzultációban szereplő kérdések nem kiegyensúlyozottak, a megkérdezettek mindössze húsz százaléka véli úgy, hogy a konzultációk tükrözik az emberek véleményét. Závecz Tibor hozzátette: az elmúlt évek konzultációs íveit a megkérdezettek több mint fele nem küldte vissza.

„A túlnyomó többsége a magyar társadalomnak egyáltalán nem foglalkozott a nemzeti konzultációval, és amikor azt nézzük, hogy a Fidesz-szavazókat mennyire hozza lázba a nemzeti konzultáció, akkor az az adat, hogy egyharmaduk mindegyiket visszaküldte, míg egynegyedük a többségét visszaküldte, azt mondhatjuk, hogy nagyjából 10 Fidesz-szavazóból 6-ot mozgásban tart a nemzeti konzultáció, ez is a célja a Fidesznek, hogy ez a fajta elköteleződés folyamatosan fenn legyen tartva” – hangsúlyozta a Závecz Reserch vezetője.

Nem érkezhetett vissza 1,7 millió nemzeti konzultációs ív, ahogy azt a kormány állítja. Ezt a kérdéssorok feldolgozását végző egyik ügyintéző is elismerte egy, a Hír TV Célpont című műsora által megszerzett hangfelvételen. Nemrég az LMP képviselői tekinthették meg azokat az egységeket, ahol a beérkező íveket tárolják. Ezután Hadházy Ákos, a párt elnöke is azt közölte: nem valósak a Fidesz által közzétett adatok. Bővebben>>>

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!