2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Vona Orbán nevében is bocsánatot kér

Hír TV

2018. március 7., szerda 16:06, frissítve: szerda 20:49

Közleményt adott ki a Jobbik annak kapcsán, hogy Lázár János kancelláriaminiszter egy olyan videót publikált a közösségi oldalán, amiben Bécset egy bevándorlók által „megszállt”, veszélyes városnak ábrázolja. A kormánypárti politikus kisfilmjét egyébként már eltávolította a Facebook, mert az ellentétes több szabályukkal is.

„A Jobbik méltatlannak és az osztrák–magyar kapcsolatokra nézve károsnak tartja Lázár János kedd este megjelent, azóta törölt bécsi videóját. Ausztria fontos történelmi, gazdasági, kulturális partnerországunk, az osztrák kormány ráadásul épp a közelmúltban fogadott el több, bevándorlást szigorító intézkedést, amelyet a magyar fél is helyeselt” – írja Vona Gábor szerdai közleményében.

„Bécs a felmérések szerint a világ egyik legélhetőbb városa, nem véletlenül választja lakhelyéül egyre több magyar is, akik Orbán Viktor szerint »kalandvágyból«, a Jobbik szerint kényszerűségből hagyták el hazájukat. A magyar kormánynak mára láthatóan egyetlen üzenete maradt választói felé: a bevándorlás valós problémáját rövidtávú belpolitikai célokra használják fel, és a háborús kommunikációnak alárendelik diplomáciai kapcsolatainkat is” – teszi hozzá a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

„A Jobbik elítéli a Bécs elleni lejárató szándékú videót, én pedig Orbán Viktor nevében is bocsánatot kérek az osztrák emberektől” – zárja Vona Gábor.

Az osztrák fővárosban migránsozott és koszos utcázott a kancelláriaminiszter. Propagandavideója csak néhány órát élt a Facebookon. A HVG az osztrák főváros hivatalos válaszát is közzétette. A Hír TV-nek nyilatkozott a Wiener Zeitung szerkesztője, aki elmondta, az ottani migránsok legtöbbje hosszú évek óta a városban él, beilleszkedve a társadalomba, Lázár János kijelentései nem állják meg a helyüket. Bővebben>>>

Szijjártó: Ma már bevándorló gyerekeket iskoláznak be a bécsi iskolákba

Az LMP írásban kért magyarázatot Szijjártó Pétertől a botrányos Lázár-videó miatt. A párt a többi között választ vár arra a kérdésre, hogy a külügyminiszter elfogadhatónak tartja-e, hogy minisztertársa más állam polgárait nyilvánosan sértegeti.

Szijjártó Péter reggel a Hír TV kérdésére azt nyilatkozta, hogy nem látta a videót, ettől függetlenül párttársához hasonlóan nyilatkozott.

– Ami Bécset és a bevándorlóország vagy -város jelleget érint: ma, ha ön megnézi, Bécsben a beiskolázásra kerülő gyerekek közt mekkora az aránya az osztrák gyerekeknek, és mekkora az aránya az alapvetően muzulmán bevándorlóknak, akkor valószínűleg meg fog lepődni. Ugyanis óriási arányban ma már bevándorló gyerekeket iskoláznak be a bécsi iskolákba – mondta a külügyminiszter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!