2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Volner: Van esély kormányváltásra

Hír TV

2018. január 2., kedd 08:36, frissítve: kedd 08:52

Az MSZP-t és a DK-t is törpepártnak tekinti a Jobbik a közvélemény-kutatások alapján.

A legnagyobb ellenzéki párt alelnöke megerősítette, hogy az LMP-vel és a Momentummal ülnének le tárgyalni egy esetleges együttműködésről, a választások után.

Volner János a Reggeli járatban azt mondta: pártjuk egy kezdeményezés során sosem azt nézte, hogy mely párt nyújtja be, hanem hogy az ország érdekét szolgálja-e, és ha igen, akkor mögé álltak.

A frakcióvezető úgy látja: van esély a kormányváltásra még akkor is, ha az ellenzéki pártok egyelőre nem is fognak össze.

Én azt látom, az időközi önkormányzati választások kapcsán vagy akár az időközi országgyűlési választási fordulóknál, hogy alapvetően az döntött, hogy kiválasztódott-e egy domináns, erős ellenzéki erő, amire le lehet cserélni a Fideszt. Ilyen módon dőlt el például Tapolca sorsa, vagy ilyen módon dőlt el a választás Ózdon: szavaztak itt például baloldaliak a Jobbik jelöltjére, mert azt látták, hogy esélyesebb a jobbikos jelölt, mint a baloldali. Ha most megnézi ön például a politikai palettát, azt fogja látni, hogy csak törpepártok maradtak a politikai paletta ellenzéki oldalán – véli a politikus.

Tekintse meg a teljes beszélgetést!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!