2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A moszkvai fogoly - Bethlen István 11:00

Visszaélést sejt az állami táboroztatásban a Jobbik

2017. július 31., hétfő 10:07, frissítve: hétfő 10:15

Közérdekűadat-igényléssel fordul az ellenzéki párt több állami szervhez, hogy megtudja, hova tűnik el az Erzsébet-utalványokból befolyó pénz nyolcvan százaléka. Erről Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselője beszélt Reggeli járat című műsorunkban.

Kepli szerint az Erzsébet-rendszer 2012-es bevezetése óta több visszaélés is történt, s a korrupció működését tökéletesen szemlélteti a zánkai, illetve fonyódligeti gyermektáborok sorsa.

„Egy alapítvány állami tulajdonból megkap tizenhétmilliárd forint értékű ingatlant – itt a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborról beszélek –, majd három évre évi ötmilliárd forintot kap a tábor üzemeltetésére, plusz még huszonhatmilliárd forintot az épületek felújítására, és olyan szerződéssel üzemelteti mindezt, hogy tizenöt év után akár el is adhatja. Úgy gondolom, hogy erősen visszaélésgyanús az egész ügylet. És ha megnézzük, hogy azok a milliárdok, amelyek a tábor üzemeltetésére fordítódnak, hová vándorolnak… Épületeket újított fel a Mészáros és Mészáros Kft.” – mondta a képviselő.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!