2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Újranyitottak a kormányhivatalok az Egyesült Államokban

Hír TV

2018. január 23., kedd 22:27, frissítve: kedd 23:09

Háromnapos leállást követően a republikánusok és a demokraták megállapodtak a kormányzat működésének ideiglenes finanszírozásáról, de csak február 8-áig.

Újra nyitva a New York-i Szabadság-szobor. Nem volt sokáig zárva, de jelképe lett a Trump-adminisztráció megbénításának. Ügyintézők százezreit küldték kényszerszabadságra. A leállás közvetlen oka az volt, hogy a kisebbségben lévő demokraták nem szavazták meg az adósságplafon megemelését, így próbálták rákényszeríteni Donald Trumpot és a republikánusokat, hogy tárgyaljanak velük az illegális bevándorlóként érkezett gyermekek sorsáról, amire végül ígéretet kaptak.

Ez a sajnálatos fejezet mindannyiunkat emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államok Szenátusában a katasztrófapolitika és a túszejtés nem működik – fogalmazott a republikánusok felsőházi vezetője, Mitch McConnell.

Donald Trump szokásához híven a Twitteren kommentálta az átmeneti alkut, amelyet a demokraták behódolásának tart.

A nagy üzletkötőnek mondott elnök az oldalvonalról nézte a tárgylásokat – szúrt vissza a demokraták szenátusi vezetője, Chuck Schumer arra célozva, hogy Trump a nyolcvanas évek végén könyvet írt Az alku művészete címmel.

A kétpárti megállapodás február 8-áig finanszírozza az amerikai szövetségi kormány működését. A republikánusoknak és a demokratáknak addig kell eldönteniük, hogy mi legyen azzal a hétszázezer fiatal illegális bevándorlóval, aki az egyesült Államokban nőtt fel. Trump lehetővé tette a kitoloncolásukat, de a végrehajtását határozatlan időre elnapolta.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!