2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Híradó 12:00

„Túlbecsülte magát az ellenzék a bizonytalanok körében”

Hír TV

2018. április 9., hétfő 09:36, frissítve: hétfő 13:10

Az ellenzéki pártok túlbecsülték a mozgósítási képességeiket a bizonytalan szavazók terén – mondta a Republikon Intézet kutatója Peron című műsorunkban. A kormánypárt képviselői 133 helyet szereztek meg a 199 fős Országgyűlésben. A Jobbik 26, az MSZP–Párbeszéd 20, a DK 9, az LMP 8 mandátumot szerzett.

A részvételi arány megközelítette a 70 százalékot. Mikecz Dániel szerint hiba volt azt gondolnia az ellenzéki erőknek, hogy a bizonytalan pártválasztók majd egy tömbként szavaznak valamelyikükre.

„Például a Momentum elnöke mondta azt, hogy ők egy olyan párt, akiknek a bizonytalanok között sokkal nagyobb tartalékuk van, hiszen ők egy új párt. Ez nem így történt, de általában a bizonytalanok is ugyanolyan fajta törésvonalak szabják ezt a blokkot is, mint a biztos pártválasztókat. Tehát hogy olyan nagy mozgás nincsen, Ha lehet azt látni, hogy 40 százaléknyi bizonytalan van, ugye, egy 70 százalékos részvételnél ez marad 30, de az a 10 százalék, az nem egy blokkban szavaz valakire, hanem ott is hasonlóak a pártpreferenciák, mint a biztos szavazóknál, mégis azért lehetett azt feltételezni, hogy a bizonytalanok azért bizonytalanok, mert még nem köteleztek el a kormánypárt mellett” – mondta a szakértő.

Ott vagyunk a Facebookon is:

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!