2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Több tucat kórháznak csak őszig elég a pénze

Hír TV

2018. július 27., péntek 10:23, frissítve: péntek 10:39

Szeptemberre legkevesebb harminc kórháznak fogy el az idei működésére szánt pénze. Egyelőre nem tudni, mi lesz az intézményekkel - írja a Népszava.

A lapnak az Állami Számvevőszék elnöke beszélt arról, hogy már nem adnak felmentést egy kórháznak sem a 4 éve létező előírás alól, amely megtiltja a túlköltekezést. A szabályt eddig pont az ÁSZ nem érvényesíttette a kormánnyal a betegellátás érdekében, azonban a kórházak anyagi helyzete azóta sem javult.

A szervezet szerint kórházakat nem zárnak be, de azt nem közölték a lappal, hogy hogyan működnek tovább a keretüket kimerítő intézmények.

Az egyik egészségügyi szakszervezet vezetője szerint alapjaiban kellene átalakítani a kórházak finanszírozási rendszerét.

Cser Ágnes Reggeli járat című műsorunkban úgy fogalmazott, hogy a szükséges intézkedésekkel végre a betegellátásról és nem a finanszírozásról szólna az ágazat működése.

Radikális változtatásokat szerettünk volna bevezetni, ez épp a kórházi finanszírozás, egyáltalán nem értek egyet a mai napig. Sokan vannak ezzel így, hogy az Amerikából importált teljesítményelvű finanszírozással működnek a kórházak, arra kényszerítik az intézményeket, hogy hamis adatokat, tehát a kódoló orvos, az informatikus az a legjobban megbecsült tagja egy egészségügyi intézménynek. Nem erről kellene szólnia az egészségügynek és az egészségügy finanszírozásának - véli a szakszervezeti vezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!