2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Sajtóklub 14:05

Több kompromittáló hangfelvétel is készült Gyárfásról

Hír TV

2018. április 26., csütörtök 08:12, frissítve: csütörtök 10:00

Portik Tamás több kompromittáló hangfelvételt is készített a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetéseiről 2000 és 2004 között, és ezek a rendőrség birtokában vannak - állítja belügyi forrásra hivatkozva a Heti Válasz.

Az újság szerint a bizonyító erejű hangfelvételeken nem a Fenyő-gyilkosság előkészítéséről, hanem annak következményeiről van szó, de megerősíthetik Gyárfás felbujtó szerepét.

A Heti Válasz forrásai szerint a beszélgetésekre akkor került sor, amikor az olajügyek miatt sokáig külföldön rejtőzködő Portik Tamás a kétezres években hazajött, és Gyárfással is felvette a kapcsolatot. Rendszeresen beszéltek személyesen és telefonon, ezeket pedig Portik rögzítette, szándékosan úgy, hogy a producer felbujtói szerepe világossá váljék.

Cáfolja

Közben Ihász Sándor volt főügyész tegnap benyújtotta gyanúsítása cáfolatát a Központi Nyomozó Főügyészségre. A vádhatóság hivatalos személy által elkövetett bűnpártolással gyanúsította őt a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban. A gyanú szerint tavaly októberben hivatalában vette át Gyárfástól a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos beszélgetésekről készült hangfelvételek leiratát, de nem adta át a nyomozó hatóságnak, hanem hivatali helyiségében tárolta. Ihász nem csupán visszautasítja a gyanút, de olyan tényekkel is szolgál, amelyek önmagukban is cáfolják a gyanúsítást - közölte a volt főügyész ügyvédje.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!