2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 03:00

Tényi: A Fidesz már nem arról szól, mint régen

2017. április 25., kedd 21:46, frissítve: szerda 09:53

Igen különös módon zárták ki a Fidesz soraiból Tényi Istvánt, miután sorosozásért is feljelentette a kormányzatot. A hivatalos indoklás szerint ugyanis elmaradt az évi kevesebb mint négyezer forintos tagdíjjal. A feljelentéseiről hírhedt korábbi kormánypárti aktivista szerint nem a pártja ellen irányultak bejelentései, hiszen a törvényt mindenkinek be kell tartania. Orbán Viktor pedig az első számú közszolga, aki mindig számonkérhető.

Szinte az egész Orbán-kormányt feljelentette Tényi István, mielőtt kitették a Fideszből. A feljelentéseiről hírhedt korábbi aktivista a Hír TV Egyenesen című műsorában azt mondta, nem szórakozásból tette meg a számtalan bejelentést: „A törvényeket Magyarországon be kell tartani, és be kell tartatni. Elkeserítő, hogy sokan ezt másképp gondolják.” Hozzátette, a hatóságok sokszor nem járnak el olyan ügyekben, amelyek a kormánypártok számára kényesek lehetnek. Ismertette, rengeteg ügyben évek óta nem történt előrelépés, és a kormányzatnak kínos legtöbb bejelentése a kukában landol.

Bár tavaly márciusban zárták ki a pártból, az értesítőt az idén áprilisban kapta kézhez azzal az indokkal, hogy pár évvel ezelőtt nem fizette be a tagdíjat. Ám azt nem árulták el, mennyivel tartozik a pártnak, és csekket sem kapott róla. Hozzátette, a Fideszben 3600 forint az éves tagság, és ez drágának számít a pártok között.
Tényi elmondta, a feljelentései nem a párt ellen irányultak. „Orbán Viktor az első számú közszolga, mindig, mindenkor számonkérhető” – mondta. Tényi azt is kifejtette, hogy feljelentéseivel egyfajta tisztulási folyamatot is el akart indítani a kormánypártban, hiszen a szavazóbázis elöregedőben van, és az új választókat csak így lehet szerinte megszólítani.

A Fidesz szerinte már nem ugyanaz, mint amikor belépett. Akkoriban a szeretet és az összefogás volt a fő jelmondat. Ehhez képest most a miniszterelnöknek viszket a tenyere a tüntetőktől, a civil szervezeteket pedig a párt szerint ki akarják takarítani – összefogni ellenben senkivel nem akar a Fidesz.

A teljes interjút itt tekintheti meg.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!