2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Tartanak az otthoncserétől Lázár szülővárosában

Hír TV

2018. január 28., vasárnap 12:02, frissítve: vasárnap 13:59

Nem árulja el a hódmezővásárhelyi önkormányzat, hogy mihez kezdene a Minőségi otthoncsereprogramban megüresedő panellakásokkal. A Csengettyű közi ingatlanokat piaci áron venné meg a lakóktól a város. 12 millió forintig vissza nem térítendő támogatást is adnának, de a többség szerint ennyiért csak felújításra szoruló házat találni. A Csengettyű közben maradók közül sokan attól tartanak, hogy szociális lakásokat alakítanak ki a szalag-tízemeletesekben.

Panelvisszabontásnak indult, otthoncserére szelídült a Lázár János és Orbán Viktor javaslatára kezdeményezett mintaprogram Hódmezővásárhelyen. A lakók közül többen hevesen tiltakoztak, azt mondják, nem akarnak költözni. A maradók szerint hiába veszi meg az önkormányzat a lakásukat 6-7 millió forintért, és hiába kapnak mellé 4-5 millió forintos támogatást, 12 millióért nincs jó állapotú ház a városban.

A nem házgyári technológiával épült lakás vagy új építésű társasházi lakás esetén tízmillió forint az összeghatár.

Hétfőig mindössze hat lakástulajdonossal tudott megegyezni az önkormányzat. A Csengettyű köz 210 lakásából 100 tulajdonos jelezte érdeklődését, 19 pályázata folyamatban van. Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő viszont azt sem árulta el, milyen tervek közül dönt majd a közgyűlés.

Nagyon sok találgatás indult be, nagyon sok lakó megrémült, volt, aki ugye nem tudta, miről van szó, és az ismeretlentől mindig félünk először, és én nem szeretnék bizonytalan állításokkal belemenni olyanba, ami később vagy nem úgy valósul meg, vagy nem abból lesz valami, tehát én ezt el szeretném kerülni, hogy olyat mondjak, ami esetleg nem fog valóra válni – mondta el a képviselő.

Cseri Tamás szerint nyár előtt nem szabadul fel annyi lakás a Csengettyű közben, ami szükséges ahhoz, hogy felvázolják elképzeléseiket a hasznosításukra.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!