2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

„Takarodjatok a k*rva anyátokba!” – Így fogadták stábunkat a Békemeneten

Hír TV

2018. március 15., csütörtök 15:23, frissítve: csütörtök 20:35

Buszokkal szállították vidékről Budapestre a kormánypártok szimpatizánsait a hetedik alkalommal megrendezett Békemenetre – a kormánypárti demonstrációt hivatalosan ezúttal sem a Fidesz szervezte, hanem a Civil Összefogás Fórum, amelynek egyik arca Bayer Zsolt, a kormánypárt alapítótagja. A Magyar Nemzet újságíróját kituszkolták, a Hír TV stábját pedig megfenyegették a Békemeneten.

Törökszentmiklós fideszes képviselője, Boldog István ingyen fuvaroztatta pártja szimpatizánsait a Békemenetre. A pécsieknek azonban a zsebükbe kellett nyúlniuk. A különjáratokra csak azokat engedték fel, akiknek a neve szerepelt az utaslistán.

– Ott kell lenni ilyenkor. Egységben az erő, és együtt kell lenni mindenkinek, aki magyar.

– Egyébként pénzbe kerül ez, vagy ingyen van az utazás?

– Kellett érte fizetni, jelképes összeget.

– Elárulja mennyi?

– Kettőezer forint.

 

(Trinn Ágota, felvonuló)

Buszra szálltak a szabolcsiak is, őket Vinnai Győző, Nyíregyháza és Tiszavasvári fideszes képviselője vezette. Nem maradt ki a sorból a nyugati országrész sem, Csorna környékéről Gyopáros Alpár kíséretében utaztak a fővárosba a Fidesz szimpatizánsai. A budai polgárok a Bambi presszó előtt gyülekeztek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter társaságában.

Megvédjük azokat az eredményeinket, amiket az elmúlt nyolc évben értünk el: stabil gazdaság, növekvő gazdaság, több munkahely, növekvő keresetek, családtámogatás – nyilatkozta Varga Mihály.

A presszó környékére egymás után érkeztek vidékről a buszok. Feltűntek a Puskás Akadémia járművei is, amelyekkel a miniszterelnök szűkebb pátriájából, a Vál-völgyből érkeztek résztvevők. A Békemenetet a hódmezővásárhelyi választási kudarc után hirdette meg a Fidesz egyik alapítója, Bayer Zsolt publicista.

Én azt gondolom, hogy nincs összefüggés a hódmezővásárhelyi... meg a mostani ünnepséggel kapcsolatban, mert amikor még nem volt hódmezővásárhelyi vereség, ugyanúgy volt Békemenet – mondta egy felvonuló.

Bayer Zsolt kollégája mást mondott.

A hódmezővásárhelyi választás, az egy pofon volt. Szembekerültünk azzal, hogy sokkal veszélyesebb a helyzet, nagyobb a tét, és adódhat egy olyan matematikai konstelláció, hogy a társadalom az idiótákra szavaz – mondta a Demokrata főszerkesztője, Bencsik András.

A résztvevőknek táblákat osztogattak a Fidesz nevével. Amikor azt firtattuk, hogy a táblák honnan vannak, fenyegető és trágár választ kaptunk.

– Takarodjatok a k*rva anyátokba!

– Tessék?

– Takarodjatok a k*rva anyátokba! Addig, amíg elmehetsz, addig.

A Magyar Nemzet tudósítója nem úszta meg ennyivel. Őt kituszkolták, miután Kósa Lajosról és Tiborcz Istvánról tett fel kellemetlen kérdéseket.

Március 15-e a rendszerváltozás óta a magyar sajtó napja is.

Rendőrsorfal

Kommunista mozgalmi dalokkal fogadták a Kossuth tér felé tartó tömeget ellenzéki szimpatizánsok – a színpadról egy Orbán Viktort és a vejét emlegető felirattal, valamint a miniszterelnök kartonból kivágott másával üzentek a Békemenet résztvevőinek. Az ellenzéki demonstrálókat és a Kossuth térre tartókat rendőrsorfal választotta el egymástól.

Szembesített a Momentum

Éjjel Bayer Zsolt-idézeteket festettek a Békemenet útvonalára a Momentum aktivistái, hogy szembesítsék a résztvevőket azzal, hogy pontosan mi mellett is állnak ki, illetve ki mögött vonulnak fel – ezt Facebook-oldalán jelentette be a párt. Hajnal Miklós, a Momentum szóvivőjének elmondása szerint a Békemenet nem más, mint „a Fidesz bujtatott házi felvonulása”, amelynek célja mindig is a nemzet megosztása és a Fidesz-szavazók hergelése volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!