2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Sztrájk jöhet a Tescónál

2017. május 29., hétfő 08:59, frissítve: hétfő 11:15

Az áruházlánc a januári kötelező béremeléseken túl nem hajlandó további bérfejlesztésre, bár a vállalatnál folyamatos az emberhiány.

Sztrájk szerveződik a piacon a legnagyobb foglalkoztatónak számító Tescónál – értesült a Magyar Idők. A dolgozók azért elégedetlenek, mert az áruházlánc a januári kötelező béremeléseken túl nem hajlandó további bérfejlesztésre, bár a vállalatnál folyamatos az emberhiány – mondta a kormányközeli lapnak a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének alelnöke. Buday Pálné beszámolt arról is, hogy a KASZ együttműködésre lépett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével, hogy akár országossá szervezett demonstrációval érjék el a fizetések felzárkóztatását.

Sáling József a Hír TV-nek elmondta, mától indul az aláírásgyűjtés, hogy hajlandók-e demonstrálni az alacsony bér miatt. „Akár eljuthatunk a sztrájkig is, mert mindenképp az a célunk, hogy kikényszerítsük a béremelést. Az első lépés az aláírásgyűjtés, hogy az embereket meg tudjuk győzni, másrészt hogy a cég lássa, elszántak vagyunk, és talán változtat a bértárgyalási taktikán” – vázolta a Kereskedelmi Dolgozók Szakszervezetének elnöke.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!