2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Szolidaritás a határon

Hír TV

2017. december 24., vasárnap 15:04, frissítve: vasárnap 16:10

Bejglit és alkoholmentes pezsgőt kaptak a magyar–szerb határt őrző katonák karácsonyra. A kisgyermekes anyákat, apákat a többiek hazaengedték az ünnepre.

A Baján szolgálatot teljesítő katonák Hercegszántó környékén védik a magyar–szerb határt. Deák Mónika kifejezetten kérte, hogy az ünnepek alatt legyen beosztva, így a kisgyermekes bajtársai otthon karácsonyozhatnak.

„Mivel az embernek családja van, gyermekem van, így teljesen más itt tölteni a karácsonyt, mint hogyha otthon tölteném az ünnepeket, de mivel nagy gyermekem van, így ő a nagymamával tudja tölteni a karácsonyi ünnepeket. Én pedig el tudtam ide jönni olyan kollégák helyett, akinek esetleg kis gyermeke van vagy felesége és két kicsi gyerek, három kicsi gyerek” – mondta el Deák Mónika törzsőrmester.

A szolgálatot teljesítők az ország minden részéről, 14 különböző katonai szervezettől érkeztek Bajára – erről mesélt Karaszi Zsolt törzsőrmester.

– A szolgálat nem túl nehéz, már voltam nehezebb gyakorlaton is, tehát viszonylag könnyű ellátni, én azt mondom. Vannak benne nehéz percek, amikor hideg van, amikor esik, de úgy el lehet látni, nincs vele gond.

– Egyébként hogyan karácsonyoznak itt?

– Odafigyelünk a társakra, megkaptuk az ajándékokat is, úgyhogy nincs vele gond.

A minisztérium bejglivel és alkoholmentes pezsgővel ajándékozta meg a katonákat. A miskolci önkormányzat a miskolci katonáknak külön csomagot küldött.

A szolgálatbeosztás a normál feladatoknak megfelelően, tehát nincs benne semmi extra kihívás ilyen szempontból a karácsonyi időszak során. Megpróbáljuk mi mint parancsnokok csapatlátogatással, leülünk, hozunk egy kis ajándékot a katonáknak. Mégis érezzék azt, hogy a katonai szervezet, illetve a Magyar Honvédség felső vezetése is gondol azokra a katonákra, akik ilyenkor szolgálati feladatokat látnak el – mondta el Sándor Tamás dandártábornok.

A kerítés 2015 ősze óta zárja le a zöldhatárt Magyarország és Szerbia között.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!